“Χορός” Ρίχτερ τη νύχτα στην Εύβοια, αγωνία για τους κατοίκους – Προβληματισμένοι οι επιστήμονες, οι νέες εκτιμήσεις από τρεις σεισμολόγους (vid)

 “Χορός” Ρίχτερ τη νύχτα στην Εύβοια, αγωνία για τους κατοίκους – Προβληματισμένοι οι επιστήμονες, οι νέες εκτιμήσεις από τρεις σεισμολόγους (vid)

Στο πόδι πέρασαν τη νύχτα αγωνίας οι κάτοικοι των περιοχών της Νότιας Εύβοιας λόγω της έντονης σεισμικής ακολουθίας μετά τους δύο σεισμούς 4,7 Ρίχτερ το πρωί της Τρίτης και 5 Ρίχτερ λίγο μετά τις 10 το βράδυ με επίκεντρο κοντά στον οικισμό Ζάρακες.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν καταγραφεί αρκετοί μετασεισμοί μικρού μεγέθους, με τους ειδικούς να εξετάζουν την κατάσταση, καταγράφοντας δεδομένα σε μία περιοχή όπου στο παρελθόν δεν τους είχε απασχολήσει ιδιαίτερα.

Οι κάτοικοι πέρασαν μία νύχτα αγωνίας και παρέμειναν σε επιφυλακή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evima.gr. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων, Χρήστος Τρανός, ο σεισμός των 5 Ρίχτερ δημιούργησε νέα προβλήματα. «Έχουν πέσει σκάλες από κάποια σπίτια ενώ έχουν επιδεινωθεί τα ρήγματα που δημιούργησε ο πρώην ο σεισμός σε σπίτια σχόλια κι άλλα κτίρια».

  • Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή (Δήμος Κύμης – Αλιβερίου και Δήμος Καρύστου) θα παραμένουν κλειστά και την Τετάρτη.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα σε μία περιοχή η οποία δεν είχε απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν τους σεισμολόγους έχει δημιουργήσει ανησυχία.

«Δεν ξέρουμε αν ο σεισμός των 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και γι’ αυτό χρειάζεται καλή αξιολόγηση των στοιχείων», ανέφερε το πρωί της Τετάρτης ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Περιπλέκεται το σκηνικό, αναφορικά με το ποιος είναι ο κύριος σεισμός. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου ώστε να δούμε ποιος είναι τελικά ο κύριος σεισμός», ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, μετά τον βραδινό σεισμό. Μιλώντας στο Open, χαρακτήρισε ως «θετική ένδειξη» το γεγονός ότι εκδηλώνονται μετασεισμοί στην περιοχή, γεγονός που φανερώνει «εκτόνωση του φαινομένου».

«Τη νύχτα καταγράψαμε πάνω από 80 μετασεισμούς», σημείωσε στο Open TV ο Άκης Τσελέντης.

Σχετικά Άρθρα