Αυστρία: “Πέθαναν” πρώην καγκελάριο με fake news – Τήρησαν και ενός λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο!

 Αυστρία: “Πέθαναν” πρώην καγκελάριο με fake news – Τήρησαν και ενός λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο!

Μια ανάρτηση στο Twitter σχετικά με τον θάνατο του Βρανίτσκι, ο οποίος αποδείχθηκε fake news,  προκάλεσε αναστάτωση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστριακής Βουλής, που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα.

Το πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε στο Κοινοβούλιο της Αυστρίας και είχε ως αποτέλεσμα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή μετά την είδηση πως ο πρώην καγκελάριος της χώρας, Φραντς Βρανίτσκι είχε πεθάνει, κάτι που, όπως αποδείχθηκε,  δεν ίσχυε.

Ένας βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας (SPO), ενημερώθηκε για την ανάρτηση από συνεργάτη που της έστειλε μήνυμα μέσω της εφαρμογής WhatsApp, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του SPO στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του SPO ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Όπως όμως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, η είδηση για τον θάνατο του Βρανίτσκι ήταν fake news και ότι είχε αναρτηθεί στο Twitter από έναν ψεύτικο λογαριασμό που δήθεν ανήκει στον συντηρητικό υπουργό Γεωργίας, τον Νόρμπερτ Τότσνιγκ. Ακολούθησε η απαραίτητη διευκρίνιση και δόθηκαν εξηγήσεις στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Ο 85χρονος Φραντς Βρανίτσκι διετέλεσε καγκελάριος της Αυστρίας από το 1986 έως το 1997.

Σχετικά Άρθρα