Αττικό: Διαμαρτυρία συνταξιούχων για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

 Αττικό: Διαμαρτυρία συνταξιούχων για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο «Αττικόν» πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγ. Βαρβάρας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ίλιον – Πετρούπολης – Αγ. Αναργύρων – Καματερού, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας (Παραρτήματα Αιγάλεω – Περιστερίου – Ίλιον) ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που μετατρέπει τους ασθενείς σε πελάτες.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων και του Σωματείου Εργαζομένων συναντήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου στον οποίο και έδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

«Το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την Υγεία είναι αιτία πολέμου», τονίζουν τα Σωματεία των Συνταξιούχων, επισημαίνοντας πως «παλεύουν μαζί με όλο το λαό ενάντια στη συνεχιζόμενη υπονόμευση του δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας. Ενάντια στα μέτρα και τις αντιλαϊκές πολιτικές, που εδώ και πάνω από 20 χρόνια, εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις αποδυναμώνοντας τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, συνολικά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στη Βουλή για την υγεία, αλλά και στο παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σχετικά Άρθρα