Λέκκας για νέο σεισμό: “Περιπλέκεται η κατάσταση” – Τσελέντης: Αλλάζουν τα δεδομένα

 Λέκκας για νέο σεισμό: “Περιπλέκεται η κατάσταση” – Τσελέντης: Αλλάζουν τα δεδομένα

«Ψυχραιμία» συνέστησε ο ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μετά τον δυνατό σεισμό των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε την Εύβοια και έγινε αισθητός στην Αττική, λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης. Ο σεισμός είχε μεγάλη ένταση και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μάλιστα, τόνισε ότι σημειώθηκε στον ίδιο εστιακό χώρο που εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού το πρωί, φέροντας τα ίδια χαρακτηριστικά. Λόγω κατευθυντικότητάς του έγινε αισθητός στην Αθήνα.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη αν είναι ο κύριος σεισμός», πρόσθεσε στη συνέχεια μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ο νέος βραδινός σεισμός που είναι μεγαλύτερος από τον πρωινό «περιπλέκει το ζήτημα».

«Η περιοχή δεν έχει να δώσει μεγάλο σεισμό» ενώ πρόσθεσε καθησυχαστικά ότι «αντέχουν τα κτήρια». Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι δεν θα δούμε μεγαλύτερα μεγέθη σεισμού στην περιοχή.

«Δεν εμφανίζεται το ρήγμα στην επιφάνεια, είναι σε βάθος, μιας και δεν έχει δώσει σημαντική δραστηριότητα τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρήγματος», κατέληξε.

Ο Άκης Τσελέντης  σε ανάρτηση του αναφορικά με την νέα σεισμική δόνηση σημείωσε ότι με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα.

«Μόλις είχαμε ένα λίγο μεγαλύτερο σεισμό (2 δέκατα του Ρίχτερ μεγαλύτερο) μεγέθους 5.0,EΠIK:6 XΛM. νοτιοανατολικά των Ζαρακών Εύβοιας, δηλαδή στον ίδιο σεισμογόνο χώρο. Με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη. Όπως επανειλημμένα ανέφερα σήμερα πρέπει οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια. Ο τελευταίος σεισμός θα έχει τη δικιά του μετασεισμική ακολουθία» σημείωσε με ανάρτησή του στο Facebook.

Σχετικά Άρθρα