Λάθος διαγνώσεις εργαστηρίου για Covid μπορεί να προκάλεσαν είκοσι θανάτους

 Λάθος διαγνώσεις εργαστηρίου για Covid μπορεί να προκάλεσαν είκοσι θανάτους

H κυβερνητική υπηρεσία της Αγγλίας που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία είπε ότι τα λάθη σε εργαστήριο που έβγαλαν δεκάδες χιλιάδες θετικά σε Covid-19 αρνητικά  μπορεί να οδήγησαν στον θάνατο 20 ανθρώπων.

Η Βρετανία έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων από κορονοϊό στον κόσμο, με περισσότερους από 177.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας το 2020.

Έρευνα από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι το εργαστήριο Immensa στην κεντρική Αγγλία, βρέθηκε ότι ανέφερε λανθασμένα περίπου 39.000 τεστ ως αρνητικά ενώ ήταν θετικά μεταξύ 2 Σεπτεμβρίου και 12 Οκτωβρίου πέρυσι.

«Μέσω αυτής της έρευνας εξετάσαμε προσεκτικά τις ρυθμίσεις που ισχύουν για την επίβλεψη των συμβάσεων ιδιωτικών εργαστηρίων που παρέχουν τεστ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκλιβ, διευθυντής του UKHSA και επικεφαλής ερευνητής.

“Πιστεύουμε ότι δεν υπήρξε καμία ενέργεια που θα μπορούσαν να είχαν κάνει διαφορετικά τα NHS Test and Trace για να αποτρέψουν αυτό το σφάλμα στο ιδιωτικό εργαστήριο. Ωστόσο, η έκθεσή μας παρουσιάζει σαφείς συστάσεις και για τη μείωση του κινδύνου να επαναληφθούν περιστατικά όπως αυτό. “

Σχετικά Άρθρα