Έλον Μασκ: Επίθεση στην Apple γιατί απείλησαν να απομακρύνουν το Twitter από το App Store, χωρίς εξηγήσεις

 Έλον Μασκ: Επίθεση στην Apple γιατί απείλησαν να απομακρύνουν το Twitter από το App Store, χωρίς εξηγήσεις

Ο Έλον Μασκ κατηγόρησε την Apple ότι η εταιρεία απείλησε να αποκλείσει την Twitter Inc. από το κατάστημα εφαρμογών της, App Store, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους.

Η παραπάνω δήλωση έγινε από τον δισεκατομμυριούχο σε μια σειρά από tweets τη Δευτέρα, τα οποία ανέφεραν επίσης ότι ο κατασκευαστής των iPhone είχε σταματήσει να διαφημίζεται στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter και της Tesla είπε επίσης ότι η Apple πίεζε το Twitter για κάποιες απαιτήσεις που είχαν σχετικά με τον περιορισμό περιεχομένου.

«Η Apple έχει σταματήσει ως επί το πλείστον να διαφημίζεται στο Twitter. Μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική;», είπε ο Μασκ σε ένα tweet.

Αργότερα έκανε tag τον λογαριασμό του Διευθύνοντος Συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ, ρωτώντας «τι συμβαίνει εδώ;».

Η Apple, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο, δαπάνησε περίπου 131.600 δολάρια σε διαφημίσεις στο Twitter μεταξύ 10 και 16 Νοεμβρίου, από 220.800 δολάρια μεταξύ 16 και 22 Οκτωβρίου, την εβδομάδα πριν κλείσει ο Μασκ τη συμφωνία με το Twitter, σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων διαφημίσεων Pathmatics.

Η τάση των εταιρειών μετά την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ

Όλο και περισσότερες φαίνεται να είναι οι εταιρείες που διακόπτουν τις διαφημίσεις τους στο Twitter, μετά την εξαγορά του Μασκ , καθώς σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι General Mills Inc και η Audi of America.

Ο Μασκ, ο οποίος αυτοαποκαλείται υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου, είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το Twitter είχε δει «μαζική» πτώση στα έσοδα και κατηγόρησε τις ομάδες ακτιβιστών, οι οποίοι πίεζαν τους διαφημιστές. Οι διαφημίσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των εσόδων του Twitter.

Σχετικά Άρθρα