Εκλογικός συναγερμός στην Κουμουνδούρου: Γιατί “βλέπουν” κάλπες ακόμη και τον Ιανουάριο

 Εκλογικός συναγερμός στην Κουμουνδούρου: Γιατί “βλέπουν” κάλπες ακόμη και τον Ιανουάριο

Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα «διαβάζει» με ψυχραιμία τον πρωθυπουργό που «δεν μπορεί πλέον να σταθεί». Η κρυφή δημοσκόπηση που έφτασε στα χέρια του Μητσοτάκη και οι σπασμωδικές κινήσεις του που προδίδουν πανικό.

Εκλογική ετοιμότητα από την Κουμουνδούρου που «καίει» και το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Ακόμη και για το σενάριο να στηθούν κάλπες τον Ιανουάριο ετοιμάζονται στην Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας με το στενό πυρήνα των στελεχών του ανέλυσε όλα τα δεδομένα και κατέληξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απωλέσει οριστικά την ψυχραιμία του μπροστά στα μηνύματα που έφτασαν στο γραφείο του από τις κρυφές μετρήσεις Μαξίμου.

Χωρίς τον ανιψιό στο πλευρό του ο κ. Μητσοτάκης χάνει την αυτοπεποίθησή του εκτιμούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αποτυπώνεται επαναλαμβανόμενα στις δημόσιες εμφανίσεις του, όπως αυτή της Καλλιθέας.

  • Είναι χαρακτηριστικό ότι το «μυρίζει εκλογές» του πρωθυπουργού έσπευσαν να το μαζέψουν κορυφαίοι υπουργοί δημόσια αλλά και με διαρροές από το επικοινωνιακό επιτελείο για να περιορίσουν τον αντίκτυπο της δήλωσης που έκαψε ουσιαστικά το ατού του αιφνιδιασμού.  

Εκτός όμως από την τελευταία μέτρηση που έφτασε στα χέρια του κ Μητσοτάκη όπως πληροφορήθηκαν στην Κουμουνδούρου στον ΣΥΡΙΖΑ διαβάζουν και φανερές μετρήσεις στην οποία υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο κλείσιμο της ψαλίδας.

Και οι επιθέσεις του κ. Μητσοτάκη σε συνδυασμό με τις ανερμάτιστες δηλώσεις του για τις εκλογές δεν είναι παρά η έκφραση του φόβου του πρωθυπουργού για το αποτέλεσμα της κάλπης εκτιμούν οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα.

  • Η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη στην Καλλιθέα «μυρίζει ήδη εκλογές» δεν ήταν παρά μια από τις πολλές άτυχες στιγμές του πρωθυπουργού που θα έχει στο εξής εκτιμούν στην Κουμουνδούρου καθώς θα γίνεται όλο και πιο εμφανής η απουσία του εξ απορρήτων του και απολύτως έμπιστού του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Μπορεί η «ασέλγεια» του κοινοβουλευτισμού την οποία μαρτυρούν οι μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στην επιτροπή θεσμών με τις αντικαταστάσεις γαλάζιων «αντιφρονούντων» βουλευτών να ρίχνει ακόμη πιο βαριά σκιά στο σκάνδαλο των υποκλοπών και της συγκάλυψης ωστόσο ήταν και αποκαλυπτική της κυβερνητικής μεθόδευσης και της ομερτά που έχουν επιβάλει τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο ίδιος ο ανιψιός του.

  • Από τη μια δηλαδή ο κ. Δημητριάδης προσήλθε στην επιτροπή για να απαρνηθεί όλες τις πτυχές του σκανδάλου ΕΥΠ-PREDATOR και ο κ. Μητσοτάκης είχε φροντίσει αυτό να γίνει σε ένα περιβάλλον απόλυτης προστασίας, όσο πιο μακριά δηλαδή από τα φώτα της δημοσιότητας.  

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την υπόθεση των υποκλοπών να ατονήσει γιατί είναι αυτή που θα πάει τον κ. Μητσοτάκη μέχρι τις κάλπη. Τα εκλογικά σενάρια μάλιστα που εξυφαίνονται και στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη για επίσπευση των εκλογών εδράζονται για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην προσπάθεια απόδρασης και από τις ποινικές ευθύνες που θα πρέπει να αποδοθούν στο τέλος της ημέρας για το σκάνδαλο άλωσης της ΕΥΠ. 

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε την 5η κατά σειρά επίκαιρη ερώτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ακριβώς για να αναδείξει όχι μόνο την ενοχή του αλλά και το γεγονός ότι πολιτικά κρύβεται γιατί φοβάται τη δημόσια αντιπαράθεση.

  • «Δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν. Το αντίθετο θα ήταν είδηση, αν επιχειρούσε να τηρήσει τα λεγόμενά του και να εξαντλήσει τη τετραετία. Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι δε μπορεί άλλο να σταθεί. Για πόσο θα κρύβεται από τη Βουλή;».  

Εκεί που πονά

Στην ανάλυση που έγινε στην Κουμουνδούρου κατά το χθεσινό Εκτελεστικό Γραφείο και τον Πολιτικό Σχεδιασμό ομόφωνα κατέληξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να χτυπήσει τώρα εκεί που πονά ο κ. Μητσοτάκης και οπου η κυβέρνηση υφίσταται πραγματικά και τη μεγαλύτερη πίεση.

Στις υποκλοπές, τους Πάτσηδες και τα κόκκινα δάνεια και φυσικά στο ενεργειακό.

Σε αυτή την κατεύθυνση χτύπησε ένας ακόμη συναγερμός αυτή τη φορά εσωτερικός προκειμένου η δουλειά της τεκμηρίωσης να συναντηθεί με τον πολιτικό σχεδιασμό.

Τμήματα πολιτικής και τομεάρχες πρέπει το επόμενο διάστημα να συνεργαστούν στενά για να θέσουν επι τάπητος το πλαίσιο της επιχειρηματολογίας και τις δομικής αντιπολίτευσης που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη ΝΔ μέχρι τις κάλπες.

Σχετικά Άρθρα