Τσαβούσογλου: Η Τουρκία μπορεί να διορίσει πρέσβη στην Αίγυπτο τους επόμενους μήνες

 Τσαβούσογλου: Η Τουρκία μπορεί να διορίσει πρέσβη στην Αίγυπτο τους επόμενους μήνες

Η Τουρκία ενδέχεται να διορίσει πρέσβη στην Αίγυπτο τους επόμενους μήνες, δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Σε ό,τι αφορά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι υψηλόβαθμοι Τούρκοι, Σουηδοί και Φινλανδοί διπλωμάτες θα πραγματοποιήσουν τριμερή συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου του Βουκουρεστίου.

“Αν και οι διαδικασίες για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ προχωρούν, η Στοκχόλμη πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα” διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. 

Στις προσπάθειες του τούρκου προέδρου για επαναπροσέγγιση με την Αίγυπτο αναφέρεται στο μεταξύ η αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram σε βασικό άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, με τίτλο «τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν δηλώνει πρόθυμος να τερματίσει τη ρήξη με την Αίγυπτο, να αποφύγει τα προβλήματα στη Μεσόγειο».

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.546.0_en.html#goog_1267382668Ωστόσο, η αιγυπτιακή εφημερίδα, στο δημοσίευμά της, επισημαίνει και τι χωρίζει τις δύο πλευρές, καταδεικνύοντας ότι θα χρειαστoύν πολλές υποχωρήσεις από πλευράς Τουρκίας, ειδικά στη Λιβύη, για να «ξανακτιστούν» οι γέφυρες και να δοθεί τέλος στη «ρήξη» όπως την ονομάζει ο Ερντογάν: 

Πέρυσι, Κάιρο και Άγκυρα διεξήγαν δύο γύρους διερευνητικών συνομιλιών – με επικεφαλής τους αναπληρωτές υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Τουρκίας – για να επιδιορθώσουν τους δεσμούς που διακόπηκαν λόγω της υποστήριξης της Άγκυρας στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία η Αίγυπτος θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Σχετικά Άρθρα