Καταρρέει το σύστημα των κρυπτονομισμάτων – Πτώχευσε και η εταιρεία BlockFi

 Καταρρέει το σύστημα των κρυπτονομισμάτων – Πτώχευσε και η εταιρεία BlockFi

Η μία μετά την άλλη καταρρέουν οι εταιρείες που ασχολούνται με την αγορά των κρυπτονομισμάτων, ενισχύοντας την άποψη όσων υποστηρίζουν πως το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο πέρα από μια φούσκα που κάποια στιγμή θα σκάσει και θα χαθούν πολλά δις.

Αυτή την φορά πρόκειται για την BlockFi, που λειτουργούσε ως εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και παροχής δανείων με ενέχυρο κρυπτονομίσματα (crypto lender).

  • Κήρυξε πτώχευση σήμερα Δευτέρα (28/11) και γίνεται η τελευταία εταιρεία στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων που καταρρέει μετά την χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου FTX, σημειώνουν οι Financial Times.

Τον περασμένο Ιούνιο, η FTX είχε συμφωνήσει να παράσχει στην BlockFi μια πιστοληπτική γραμμή ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της BlockFi, Ζακ Πρινς, τότε είχε δηλώνει ότι αυτή η συμφωνία παρέχει στην εταιρεία του «πρόσβαση σε κεφάλαια που ενισχύουν τον ισολογισμό της». Εκείνη η συμφωνία έδινε, επίσης, στη FTX την επιλογή να εξαγοράσει τη BlockFi.

Ωστόσο, έπειτα από εκείνη τη συμφωνία, η BlockFi και η FTX «συνδέθηκαν» οικονομικά, και με την FTX να έχει πλέον καταρρεύσει, ήταν θέμα χρόνου έως ότου επηρεαστεί αρνητικά και η BlockFi.

  • Η BlockFi δεν είναι ο πρώτος crypto lender που καταρρέει: Έχουν προηγηθεί οι χρεοκοπίες των Celsius Network και Voyager Digital.

Σημειώνεται ότι η BlockFi είχε προηγουμένως παγώσει τις αναλήψεις από την πλατφόρμα της.

Σχετικά Άρθρα