Εργαζόμενος “καίει” την Κιβωτό – Επιβεβαίωσε τις κακοποιήσεις παιδιών – Πουλούσαν τρόφιμα και ρούχα από δωρεές

 Εργαζόμενος “καίει” την Κιβωτό – Επιβεβαίωσε τις κακοποιήσεις παιδιών – Πουλούσαν τρόφιμα και ρούχα από δωρεές

Κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων που διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση ένας ακόμα πρώην εργαζόμενος στη δομή.

Και ενώ η εισαγγελική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, με εφόδους συνεχίζει το έργο της και η οικονομική αστυνομία που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στοιχεία από διάφορες δομές της Κιβωτού του Κόσμου ανά την Ελλάδα με στόχο να μην εξαφανιστούν στοιχεία.

Η εισαγγελία θεωρείται πιθανό ότι θα ερευνήσει ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν αποκλείεται τα αδικήματα να διευρυνθούν σε πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της Κιβωτού.

Και αυτό γιατί πρόκειται για αδικήματα κατ’ έγκληση διωκόμενα και ως εκ τούτου για να ξεκινήσει ο έλεγχος αναγκαία προϋπόθεση, σύμφωνα με το νόμο είναι εντός τριμήνου να υποβληθεί μήνυση από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αποκάλυψη δικηγόρου: “Η Κιβωτός του Κόσμου πουλούσε τρόφιμα και ρούχα από τις δωρεές”

Ο δικηγόρος Αντουάν Μπακρί, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», αποκάλυψε ότι η ΜΚΟ πούλαγε τρόφιμα και ρούχα από τις δωρεές των πολιτών.

Όλα αυτά, την ώρα που η Οργάνωση καλούσε συνέχεια τον κόσμο να συνεισφέρει οικονομικά για τις δομές της και αναζητούσε δωρεές.

Ο δικηγόρος αποκάλυψε, πως πληροφορήθηκε την είδηση αυτή, μέσω ενός συμπατριώτη του ο οποίος γνώριζε προσωπικά για το «παζάρι» – που φαίνεται να γινόταν από την «Κιβωτό» – και είχε αγοράσει πράγματα.

«Έψαξα λίγο την υπόθεση, είναι το παζάρι της Κυριακής στον Κολωνό. Είναι ένα παλιό κτήριο κοντά στην Λένορμαν, όπου πήγαιναν αρκετές φορές και υπήρχε ένα στοκ από ρούχα και διαλέγαμε τι θέλαμε» δήλωσε ο κ. Μπακρί.

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι ο φίλος του είναι στην διάθεση των Αρχών για να καταθέσει για το παρεμπόριο ρούχων και τροφίμων που φαίνεται να είχε αναπτυχθεί από την ΜΚΟ.

Σχετικά Άρθρα