Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης “Mundo Nuevo” με συλλήψεις

 Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης “Mundo Nuevo” με συλλήψεις

Σε επιχείρηση για εκκένωση της κατάληψης «Mundo Nuevo» επί της οδού Σιατίστης προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα που ήταν μέσα. 

Η κατάληψη κατήγγειλε την εισβολή της αστυνομίας και απεύθυνε κάλεσμα για στήριξη στο οποίο ανταποκρίθηκαν ήδη αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες. 

Το κτίριο βρίσκεται επί της οδού Σιατίστης και τελούσε υπό κατάληψη από το 2015, ενώ φέρεται να ανήκει στο δήμο Θέρμης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα μέσα από το κτίριο ενώ θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

H σημερινή έφοδος της αστυνομίας σε κατάληψη έρχεται μετά το όργιο καταστολής και αυταρχισμού πριν λίγες μέρες στην μεγάλη επιχείρηση στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία όμως δεν εκκενώθηκαν καθώς οι κάτοικοι επέστρεψαν σε αυτά. Συνελήφθησαν 78 άτομα οι δικηγόροι των οποίων κατήγγειλαν αστυνομική βία εκτός αλλά και εντός των δικαστηρίων επί δύο τελευταίες ημέρες, κακοποίηση και κράτηση δεκάδων ανθρώπων και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους.

Η συνέλευση της κατάληψης «Mundo Nuevo» είχε καλέσει σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κατειλημμένα προσφυγικά με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις».

Σχετικά Άρθρα