Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας- Τι αναζητούν στους λογαριασμούς και τις θυρίδες

 Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας- Τι αναζητούν στους λογαριασμούς και τις θυρίδες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία για τις οικονομικές συναλλαγές της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και των επικεφαλής της.

Ειδικότερα, ντόμινο εξελίξεων έρχεται στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος να προχωρά στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. προχώρησε η Αρχή για τη Νομιμοποίηση.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποτραπούν ενδεχόμενες κινήσεις.

Την ίδια ώρα, οι εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού παραμένουν ενεργοί καθώς, όπως σημείωνε αρμόδια πηγή, τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της δομής.

Τα στοιχεία που θα προκύψουν από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών θα έρθουν σε αντιπαραβολή με αυτά που είχαν συγκεντρωθεί, την περασμένη εβδομάδα, από όλες τις δομές της ΜΚΟ σε Αττική και επαρχία. Η διαδικασία, σύμφωνα με στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες, με τις έρευνες να αφορούν σε πρώτη φάση 15 πρόσωπα που είχαν ενεργό ρόλο στη διοίκηση της «Κιβωτού».

Συνεχίζει την έρευνα η Εισαγγελία Ανηλίκων

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Ανηλίκων συνεχίζει να συγκεντρώνει και να αξιολογεί μαρτυρικές καταθέσεις από εργαζομένους της ΜΚΟ σχετικά με τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποίηση σε βάρος ανήλικων τροφίμων. Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 15 άτομα έχουν βρεθεί ενώπιον των Αρχών, που επιχειρούν να εξακριβώσουν τη βασιμότητα των αναφορών που έχουν στην κατοχή τους.

Οι φάκελοι από τις δομές και τα σπίτια φιλοξενίας του Βόλου, της Κόνιτσας, της Πωγωνιανής, της Χίου και της Καλαμάτας έχουν ήδη φτάσει στα κεντρικά της Οικονομικής Αστυνομίας. Τα στελέχη της υπηρεσίας θα εξετάσουν αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα οικονομικής φύσεως που μπορεί να σχετίζονται με τις συχνές δωρεές και χορηγίες μεγάλων χρηματικών ποσών, σπιτιών και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων προς τις δομές φιλοξενίας της «Κιβωτού». Ιδιαίτερο βάρος στις έρευνες θα δοθεί στις αποδείξεις, τα τιμολόγια και τα έγγραφα που «ξεφορτώθηκαν» οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ σε Χίο και Καλαμάτα. Τα αποκόμματα που βρέθηκαν σε κάδους απορριμμάτων ενδεχομένως να κρύβουν στοιχεία παράνομων συναλλαγών, με τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας να χαρακτηρίζουν «ύποπτη» την προσπάθεια καταστροφής τους.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και άλλων συγγενικών προσώπων τους προχώρησε η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ( Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος).

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του, αλλά και των γονέων του. Σημειώνεται ότι ο πατέρας τού Αντωνίου διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει αποβιώσει.

Όπως έγινε δεκτό, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.). Δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Επίσης, τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε οτιδήποτε άλλο.

Σχετικά Άρθρα