Μεξικό: Κοριτσάκι γεννήθηκε με ουρά 5,7 εκατοστών (εικόνα)

 Μεξικό: Κοριτσάκι γεννήθηκε με ουρά 5,7 εκατοστών (εικόνα)

Μια ασυνήθιστη περίπτωση αποκαλύφθηκε, πρόσφατα, στην οποία ένα μωρό από την πολιτεία Νουέβο Λεόν του Μεξικού γεννήθηκε με μια ουρά στο κάτω μέρος της πλάτης του, η οποία έχει μήκος 5,7 εκατοστών και διάμετρο μεταξύ 3 και 5 χιλιοστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Journal of Pediatric Surgery Case Reports», η παρουσία ουράς στον άνθρωπο είναι «εξαιρετικά σπάνια» και, γενικά, διαγιγνώσκονται μετά τη γέννηση, χωρίς προγεννητικό ή οικογενειακό ιστορικό που να σχετίζεται με την εμφάνισή της.

Η περίπτωση αυτού του μωρού με ουρά παρουσιάστηκε σε ένα αγροτικό νοσοκομείο που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Μεξικό. Η μητέρα του νεογέννητου κοριτσιού χρειάστηκε να υποβληθεί σε καισαρική τομή και οι γιατροί της σημείωσαν ότι επρόκειτο όντως για μια έκπληξη, δεδομένου ότι είχε υποβληθεί κανονικά σε προγεννητικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αναφέρθηκε, επίσης, λεπτομερώς ότι το νεογέννητο είναι κόρη ομοαίματων και υγιών ισπανόφωνων γονέων ηλικίας, όχι μεγαλύτερης των 30 ετών, και οι οποίοι έχουν έναν μεγαλύτερο γιο που είναι καλά στην υγεία του.

mexiko moro oura

Κατά την εξέταση, σύμφωνα με το «El Diario», οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η ουρά ήταν καλυμμένη με τρίχες, κυλινδρικού σχήματος και κωνική στην άκρη. Στη συνέχεια, μια ακτινογραφία δεν αποκάλυψε ενδείξεις ανωμαλιών ή οστικών δομών εντός της ουράς, γεγονός που υποδηλώνει ότι το οπίσθιο εξόγκωμα δεν ήταν υποτυπώδης ουρά, αλλά ήταν καλυμμένη με δέρμα που περιείχε λιπώδη κα μυϊκό ιστό, καθώς και αγγεία. αίμα και νεύρα.

Πάντως, δύο μήνες αργότερα, το νεογέννητο κοριτσάκι εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπίστωσαν ότι η αύξηση του βάρους της και η ανάπτυξή της ήταν φυσιολογικές για την ηλικία της. Η ουρά αφαιρέθηκε με μια επέμβαση που κύλησε ομαλά και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.