Άρτεμις Σίφορντ: Ποιά είναι η ειδικός κυβερνοασφάλειας που βρέθηκε στην λίστα του Pretador- Τι υποστηρίζει

 Άρτεμις Σίφορντ: Ποιά είναι η ειδικός κυβερνοασφάλειας που βρέθηκε στην λίστα του Pretador- Τι υποστηρίζει

Ενώ βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και αρκετοί υπουργοί, τηρούν σιγή ιχθύος παρότι φέρονται να είναι θύματα υποκλοπής, η Αρτεμις Σίφορντ γράφει στην «Καθημερινή» για το γεγονός ότι τελικά ήταν και εκείνη στα λίστα και ότι αισθάνεται μολυσμένη από ένα «ψηφιακό μεταδεδομένο νόσημα που σε κάνει τοξικό και, άθελά σου, επικίνδυνο, για τους ανθρώπους γύρω σου».

Ποιά είναι, όμως, η Άρτεμις Σίφορντ και τι υποστηρίζει;

Η Άρτεμις Σίφορντ είναι μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebook. Προηγουμένως, εργάστηκε στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής και υποδοχής προσφύγων. Έχει επίσης εργαστεί ως δικηγόρος στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουάντα και σε δικηγορική εταιρεία στην Ουάσιγκτον. Ξεκίνησε την καριέρα της ως σύμβουλος επιχειρήσεων, αρχικά στη Oliver Wyman και στη συνέχεια στην McKinsey. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Πολιτική Επιστήμη και μεταπτυχιακού Νομικής από το Στάνφορντ, μάστερ στη δημόσια διοίκηση από τη Σχολή Κένεντι του Χάρβαρντ και πτυχίου στην Φιλοσοφία, τις Πολιτικές Επιστήμες και τα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Με καταγωγή από την Ελλάδα, μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Σαν Φρανσίσκο.

“Ήμουν κι εγώ στο λίστα”, επιγράφεται το άρθρο της στην “Καθημερινή”, όπου επισημαίνει: «Και περιμένεις να έρθει επιτέλους το αίσθημα της ελπίδας. Ότι το προοδευτικό κομμάτι της κυβέρνησης θα σταθεί στο πλευρό των πιθανών θυμάτων και θα παραδώσει ένα νομοσχέδιο που θα κοιτάει, όχι μόνο στο μέλλον, αλλά και στο παρελθόν».

Σχετικά Άρθρα