Μετρό Θεσσαλονίκης: Πλήθος κόσμου στον σταθμό Παπάφη που άνοιξε για ξενάγηση (εικόνες)

 Μετρό Θεσσαλονίκης: Πλήθος κόσμου στον σταθμό Παπάφη που άνοιξε για ξενάγηση (εικόνες)

Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό ο Σταθμός Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022.

Λίγο πιο κοντά σ’ ένα χρόνια ανεκπλήρωτο όνειρο που κοντεύει να πραγματοποιηθεί έφερε τους Θεσσαλονικείς, το φετινό Open House. Στο Μετρό Θεσσαλονίκης, το πολυπόθητο έργο για τους κατοίκους της μεγαλούπολης.

To Αττικό Μετρό σήμερα άνοιξε τις πόρτες του τριώροφου σταθμού “Παπάφη”, για το κοινό.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν κι έναν από τους συρμούς που ήταν σταθμευμένος και επισκέψιμος ο οποίος ξεκίνησε από το Αμαξοστάσιο, και εισήλθε στον σταθμό ελάχιστα λεπτά αργότερα. Δεν υπήρχαν επιβάτες πλην των τεχνικών του ανάδοχου που το παρουσίασαν στους επισκέπτες. Κινήθηκε αυτόματα, χωρίς χειρισμό από οδηγό.

Η κίνηση του συρμού, σ’ αυτή τη φάση, έγινε παρουσία χειριστή για λόγους ασφαλείας και τυχόν έκτακτο γεγονός, όμως δεν υπήρξε καμία επέμβαση στο χειριστήριο. Κατά την άφιξη του συρμού λειτούργησαν και οι θύρες PSD που έχουν για πρώτη φορά εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Οι συγκεκριμένες πόρτες του σταθμού ανοίγουν ταυτόχρονα με αυτές του τρένου και έτσι δεν μπορεί να πέσει κανένας στις ράγες ενώ δεν έρχονται ρύποι στην αποβάθρα.

Οι σήραγγες οδηγούν προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό και από την άλλη κατεύθυνση προς τη Νέα Ελβετία. Αργότερα αναμένεται να επεκταθούν προς Καλαμαριά και αεροδρόμιο, μετά την έναρξη της λειτουργίας που προβλέπεται για το 2023. Ο κάθε συρμός, με τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους 52 μέτρων, θα περνάει κάθε 1.5 λεπτό και θα μεταφέρει 450 άτομα. Η μέγιστη ταχύτητα θα είναι μέχρι 80 χλμ/ ώρα και η μέση ταχύτητα 30 χλμ/ ώρα.

“Θα αλλάξει τη ζωή στην πόλη. Θα μπορούμε να αφήσουμε τα ΙΧ αυτοκίνητα. Το Μετρό μας θα είναι φθηνό. Το εισιτήριο ελάχιστα θα διαφέρει από αυτό του ΟΑΣΘ ” ανέφερε ο πρόεδρος της Attiko Metro Νίκος Ταχιάος επισημαίνοντας ότι προβλέπεται συνδυασμός μετακίνησης με λεωφορείο.

Η προϊσταμένη αρχιτεκτονικού Χρυσούλα Κουσθένη, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο χώρος διαθέτει μονάδες έκτακτης ανάγκης ( με πυροσβεστήρες κλπ).

Στην παρουσίαση παρέστησαν ο Νίκος Κουρέτας, διευθύνων σύμβουλος Αττικό Μετρό. Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης , η βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη κ.α.

Πηγή: GRtimes.gr

Σχετικά Άρθρα