Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την Κιβωτό – Προσπαθεί να καταρρίψει δημοσίευμα της εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” που αναφέρει ολιγωρία

 Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την Κιβωτό – Προσπαθεί να καταρρίψει δημοσίευμα της εφημερίδα  “ΤΑ ΝΕΑ” που αναφέρει ολιγωρία

Ανακοίνωση για τους χειρισμούς στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ θέλοντας να αποσαφηνίσει τα πράγματα σε σχέση με τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα όλο το τελευταίο διάστημα και να καταρρίψει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι:

Την 3 Σεπτεμβρίου 2022, διαβιβάσθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν καταγγελίες που είχαν υποβληθεί στον Συνήγορο του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, προέβη στις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι μάρτυρες ώστε να προσέλθουν για κατάθεση και το προανακριτικό υλικό, υποβλήθηκε την 18 Νοέμβριου 2022, στην παραγγέλουσα Αρχή.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας

Στο σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, αναφέρει πως οι καταγγελίες ήταν γνωστές στην ΕΛΑΣ από τον Αύγουστο και συνδέει την καθυστέρηση της διερεύνησης τους με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, που συντάραξε όλο το πανελλήνιο.

Σχετικά Άρθρα