Παρασκήνιο: Πυρετώδης συγκρότηση ψηφοδελτίων στη ΝΔ – Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον συντονισμό και πού στοχεύει

 Παρασκήνιο: Πυρετώδης συγκρότηση ψηφοδελτίων στη ΝΔ – Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον συντονισμό και πού στοχεύει

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ερίζουν για την επικράτηση στον κεντρώο χώρο όπου σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τον νικητή των επόμενων εθνικών εκλογών.

Ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ κινείται σε προεκλογικού ρυθμούς, είτε με τις περιοδείες τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού  όσο και κορυφαίων υπουργών και βουλευτών με κύριο στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου. Στο παρασκήνιο κορυφώνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση των επόμενων γαλάζιων ψηφοδελτίων.

Μάλιστα, έχουν ήδη γίνει και οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως στις εκλογικές περιφέρειες που θα πολιτευθούν νυν και πρώην μέλη της κυβέρνησης τα οποία είτε δεν είναι σήμερα βουλευτές είτε είχαν εκλεγεί το 2019 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εργάζονται προς δύο κατευθύνσεις για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια.

  • Η πρώτη κατεύθυνση είναι η αξιοποίηση προσώπων με μεγάλη απήχηση στους κεντρώους ψηφοφόρους
  • και η δεύτερη κατεύθυνση είναι ο αυστηρότατος έλεγχος των βιογραφικών όλων των υποψηφιοτήτων για να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν την υπόθεση Πάτση.

 Με το έργο των ψηφοδελτίων έχει επιφορτιστεί και πάλι – όπως έγινε και το 2019 – ο εμπειρότατος κι εξ απορρήτων Θανάσης Νέζης, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που κατέχει πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ αλλά και τις μελλοντικές επιδιώξεις του πρωθυπουργού σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Παύλο Μαρινάκη.

Χθες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκης στην Α’ Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα μια ομάδα ονομάτων έχει «κλειδώσει».

  • Έχει ανακοινωθεί επίσης η υποψηφιότητα της Άννας Ροκοφύλλου στην Α΄ Αθήνας, της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου στην Α Πειραιώς,  της Σοφίας Νικολάου στην Εύβοια, της Υφυπουργού για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρίας Συρεγγέλα στον Δυτικό τομέα της Αθήνας και της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στην Ανατολική Αττική.  Συνυποψήφιος στην Ανατολική Αττική θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Επίσης, στα Δυτικά της Αθήνας έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο Νότιο τομέα της Αθήνας έχει ήδη ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ αναμένεται να είναι επίσης υποψήφιος ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Σχετικά Άρθρα