Μαξίμου: Έθεσε εκτός Επιτροπής Θεσμών τον Κ.Τζαβάρα- Αμυντική κίνηση ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Δευτέρας- Θα παραστεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης

 Μαξίμου: Έθεσε εκτός Επιτροπής Θεσμών τον Κ.Τζαβάρα- Αμυντική κίνηση ενόψει της κρίσιμης  συνεδρίασης της Δευτέρας- Θα παραστεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Αντικαθίσταται όπως όλα δείχνουν από την Επιτροπή Θεσμών και Δαφανειας της Βουλή ο βουλευτής Ηλείας Κώστα Τζαβάρα. Η επιτροπή συνεδριάζει τη Δευτέρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πληροφορίες από το κοινοβουλευτικό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο Κώστας Τζαβάρας έχει αντικατασταθεί μετά από αίτημά του. Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι η αντικατάσταση του βουλευτή Ηλείας έγινε κατόπιν αιτήσεως του, υποστηρίζοντας ότι ο κ.Τζαβάρας σχεδόν κάθε φορά που συνεδρίαζε η Θεσμών και Διαφάνειας το τελευταίο έτος ζητούσε να αντικατασταθεί.

  • Ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά φέρεται να δηλώνει σε συνομιλίες του ότι αν του ζητηθεί κάτι τέτοιο, θα διευκολύνει την κυβέρνηση.

Όλα αυτά συμβαίνουν εν όψει της συνεδρίασης της επιτροπής την Δευτέρα, όπου έχουν κληθεί σε ακρόαση οι Δημητριάδης, Μπίτζιος και Λαβράνος. Επίμαχο ζήτημα στην επιτροπή είναι το αν οι εργασίες θα καλυφθούν από το απόρρητο, θέμα στο οποίο ο Κώστας Τζαβάρας έχει εκφράσει δημοσίως τις διαφωνίες του με την κεντρική γραμμή της Κυβέρνησης.

Σε περίπτωση αντικατάστασης του Κώστα Τζαβάρα, και με δεδομένη την διαφωνία της Όλγας Κεφαλογιάννη για το ζήτημα του απορρήτου, οι συσχετισμοί στην Επιτροπή, διαμορφώνονται έτσι ώστε, 10 βουλευτές να στηρίξουν την κυβερνητική γραμμή και εννέα να την καταψηφίσουν.

Εντός του σαββατοκύριακου θα οριστεί ο αντικαταστάτης του βουλευτή Ηλείας, ο οποίος αναμφίβολα θα επιλεγεί για να τηρήσει την κυβερνητική γραμμή πιστά. Το ενδιαφέρον μετατίθεται, τώρα, στην κ.Κεφαλογιάννη, καθώς τυχόν διαφοροποίησή της μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση μάλλον θα κινηθεί en block στα βασικά, τουλάχιστον, θέματα.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης θα είναι το κεντρικό πρόσωπο και ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης και εξ απορρήτων του πρωθυπουργού δείχνει αποφασισμένος “να εκτεθεί λελογισμένα”, όπως λένε συνομιλητές του.

Σχετικά Άρθρα