Θύμα κλοπής ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης- Tου πήραν σημαντικά έγγραφα

 Θύμα κλοπής ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης- Tου πήραν σημαντικά έγγραφα

Θύμα κλοπής έπεσε στη Δάφνη, ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού και δημοσιογράφος, Ιάσων Πιπίνης.

Ο 42χρονος δημοσιογράφος σταμάτησε έξω από φούρνο στην Εθν. Μακαρίου και ακούμπησε την τσάντα του πάνω στην σέλα της μοτοσικλέτας του για να βγάλει κάτι από το εσωτερικό.

Τότε, μια μηχανή με δύο άτομα πέρασε και ο συνεπιβάτης άρπαξε την τσάντα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς. Χρειάστηκαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Λόγω της ταραχής της στιγμής δεν κατάφερε να συγκρατήσει στοιχεία πινακίδας ή χαρακτηριστικά των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την τσάντα και το πορτοφόλι, τα οποία στη συνέχεια του παρέδωσαν.

Σημαντικά έγγραφα και προσωπικά του αντικείμενα περιείχε η τσάντα που του άρπαξαν. Ο κ. Πιπίνης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας και των δραστών.

Στην κατάθεσή του στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κατέθεσε ότι η καφέ τσάντα του περιείχε το πορτοφόλι του, τραπεζικές κάρτες, κάρτες εισόδου σε υπουργεία και στη Βουλή, το δίπλωμά του, την ταυτότητά του καθώς και σημαντικά έγγραφα για το αντικείμενο της εργασίας του.

Ο Ιάσων Πιπίνης το 2019 αποδέχθηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και ανέλαβε Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για Θέματα Λατινικής Αμερικής. Στόχος είναι η, για πρώτη φορά, αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας μας με τις λατινοαμερικάνικες χώρες, όπου μάλιστα διαβιούν χιλιάδες Έλληνες, κυρίως σε Αργεντινή και Βραζιλία. Το 2020 ο Ιάσων Πιπίνης επισκέφθηκε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ως απεσταλμένος του Πρωθυπουργού και συναντήθηκε με υπουργούς κυβερνήσεων σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη και Περού, προκειμένου να προωθήσει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σχετικά Άρθρα