ΕΣΗΕΑ: Να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του φωτογράφου Νίκου Πηλού

 ΕΣΗΕΑ: Να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του φωτογράφου Νίκου Πηλού

Ανακοίνωση με την οποία ζητά την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του φωτογράφου Νίκου Πηλού που συνελήφθη την Τρίτη (22/11), ενώ κάλυπτε τα γεγονότα στα Προσφυγικά εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.

“Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση –δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες, ηχολήπτες–, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ, αντιμετωπίζουν περιορισμούς που συνεχώς αυξάνονται κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, συμπεριλαμβανομένης, σε ορισμένες περιπτώσεις, της αυθαίρετης συμπεριφοράς των αστυνομικών δυνάμεων” σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και συνεχίζει αναφορικά με το περιστατικό:

“Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι η απαγόρευση σε φωτορεπόρτερ να καλύψουν την επιχείρηση της αστυνομίας στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, η οποία κατέληξε σε 79 συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο εξαίρετος βραβευμένος φωτογράφος Νίκος Πηλός, ο οποίος, στο πλαίσιο του φωτογραφικού οδοιπορικού που ετοιμάζει την τελευταία τριετία, βρέθηκε στα προσφυγικά πολύ αργότερα από την επιχείρηση της αστυνομίας”.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης διαμαρτύρεται έντονα για την προσαγωγή του συναδέλφου, αν και από την πρώτη στιγμή επέδειξε την επαγγελματική του ταυτότητα, καθώς και για την πολύωρη και αναιτιολόγητη κράτησή του στη ΓΑΔΑ και, μάλιστα, χωρίς να του επιτρέπεται η επικοινωνία με τις Ενώσεις που τον εκπροσωπούν. Ζητούμε να αποσυρθούν οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τον βαραίνουν, επειδή απλώς βρέθηκε στο χώρο, που αποτελεί μέρος της εργασίας του! Ενέργειες, όπως αυτή, απειλούν ευθέως την ενημέρωση” καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στη σύλληψη Πηλού

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη σύλληψη του Νίκου Πηλού, χαρακτηρίζοντάς τη “τεχνικό ζήτημα”.

“Αυτό είναι ένα τεχνικό ζήτημα επειδή κατά τη διάρκεια της σύλληψης με βάσει τις πληροφορίες που υπάρχουν δεν είχε επιδείξει την ταυτότητα του, είχε εκδοθεί το γραφειοκρατικό της σύλληψης είχε ξεκινήσει η διαδικασία.” υποστήριξε ο κ. Οικονόμου.

“Δοθήκαν όμως άμεσες οδηγίες και η υπόθεση θα έχει την κατάληξη που οφείλει να έχει, χωρίς περαιτέρω περιπέτειες για τον συνάδελφο σας” είπε στους δημοσιογράφους.

Σχετικά Άρθρα