Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά το “χακάρισμα” των λογαριασμών της Όλγας Γεροβασίλη- Επικοινωνία με τον Τακη Θεοδωρικάκο- Τι υποπτεύεται η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

 Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά το “χακάρισμα” των λογαριασμών της Όλγας Γεροβασίλη- Επικοινωνία με τον Τακη Θεοδωρικάκο- Τι υποπτεύεται η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την ηλεκτρονική επίθεση που δέχτηκε και την αφαίρεση χρημάτων από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Στο πολιτικό γραφείο της κυρίας Γεροβασίλη μετέβη κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης».

Χάκερς σήκωσαν χρήματα από τους λογαριασμούς της Γεροβασίλη

Οι άγνωστοι δράστες, που είναι πιθανότατα χάκερ, μπήκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε τραπεζικούς λογαριασμούς της πρώην υπουργού προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη. Η ίδια ενημερώθηκε από την τράπεζα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η απόσπαση χρημάτων. Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν ένα χρηματικό ποσό, όμως στη συνέχεια η προσπάθεια τους διακόπηκε.

Εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι άγνωστοι «χτύπησαν» και τα προφίλ της πρώην υπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ίδια υπέβαλε μήνυση σε αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι αναζητούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των χάκερ.

Τι συνέβη

Η Όλγα Γεροβασίλη αποκάλυψε πως άγνωστοι χάκερς κατάφεραν και της απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό, καθώς χάκαραν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της.

«Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο ήδη έχω κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημόσια την γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση – χακάρισμα που λαμβάνει χώρα σε βάρος μου από χτες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Ήδη έχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους Βουλευτικούς τραπεζικούς μου λογαριασμούς αλλά και είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης.

Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων Αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων» καταλήγει.

Ολόκληρη η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη

«Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο ήδη έχω κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημόσια την γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση – χακάρισμα που λαμβάνει χώρα σε βάρος μου από χτες.

Ήδη έχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους Βουλευτικούς τραπεζικούς μου λογαριασμούς αλλά και είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης.

Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων Αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων». 

Σχετικά Άρθρα