Προσφυγικά: Εικόνες αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης (vid)

 Προσφυγικά: Εικόνες αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης (vid)

Στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση καταγράφονται σε βίντεο εικόνες βίας και καταστολής.

Σε βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνονται άνθρωποι γονατισμένοι στο δρόμο και δεμένοι πισθάγκωνα να κοιτούν τον τοίχο, ενώ άνδρες της αστυνομίας βρίσκονται πίσω τους.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί ζητούν από την κοπέλα που το καταγράφει να απομακρυνθεί και να σταματήσει να τραβάει.

Εβδομήντα οκτώ άτομα συνελήφθησαν

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη 27χρονος, που κατηγορείται για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real News, τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά την προσαγωγή του 27χρονου οι 78 συλληφθέντες ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου και εκτόξευσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο σημείο πλήθος υλικών και αντικειμένων με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 7 αστυνομικούς, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.