ΜέΡΑ 25:Τώρα που η Κομισιόν προτείνει ένα πλαφόν – μη πλαφόν για το φυσικό αέριο θα βάλει η ελληνική κυβέρνηση βέτο;

 ΜέΡΑ 25:Τώρα που η Κομισιόν προτείνει ένα πλαφόν – μη πλαφόν για το φυσικό αέριο θα βάλει η ελληνική κυβέρνηση βέτο;

«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε μιλώντας για ιστορική μέρα για την Ευρώπη με την αποστολή της κοινής επιστολής 15 κρατών μελών που ζητούσε την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου», επισημαίνει σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Έκτοτε, και αφού εκ πρώτης η Γερμανία και οι γνωστοί δορυφόροι της έδειξαν την αντίθεση τους σε μια τέτοια προοπτική, η απόφαση αυτή παραπέμπεται διαρκώς στις καλένδες ώσπου ήρθε τελικά, όπως μαθαίνουμε, η πρόταση που διαμόρφωσε η Κομισιόν για τη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας», τονίζει και σχολιάζει:

«Η πρόταση της Κομισιόν, λοιπόν, προτείνει την επιβολή ενός πλαφόν σε τέτοιο ύψος, που μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ούτε οριακά σε αυτό η τιμή του φυσικού αερίου.Είναι προφανές συνεπώς, πως το πλαφόν που προτείνει η Κομισιόν είναι ένα μη πλαφόν και η λύση για άλλη μία φορά αναμένεται να πάει για τη Σύνοδο των αρχηγών των κρατών μελών, τον Δεκέμβριο πια. Σκοπεύει εκεί έστω η κυβέρνηση να βάλει βέτο σε αυτό το αίσχος της Κομισιόν; Ή το βέτο της ελληνικής κυβέρνησης θα μπαίνει μόνο υπέρ των Αλαφούζων και λοιπών εφοπλιστών;» αναφέρει.

Σχετικά Άρθρα