Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για κακοποίηση παιδιών σε κέντρο φιλοξενίας ΑμΕΑ – Τι καταγγέλλει η Νένα Χρονοπούλου

 Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για κακοποίηση παιδιών σε κέντρο φιλοξενίας ΑμΕΑ – Τι καταγγέλλει η Νένα Χρονοπούλου

Kαταγγελίες για κακοποίηση παιδιών με ειδικές ανάγκες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται συγκεκριμένο ίδρυμα.

Για την υπόθεση με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών που ερευνάται από την ΕΛΑΣ μίλησε το πρωί της Τετάρτης η ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου, η οποία είναι Εθελόντρια Γραμματέας του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου 4amea.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, με τον σύζυγό της, έχουν ιδρύσει το υποστηρικτικό ίδρυμα για παιδιά ΑμεΑ από όλη την Ελλάδα και τόνισε ότι έχουν συλλέξει πολλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών. Σύμφωνα με την κ. Χρονοπούλου οι πληροφορίες ήρθαν μέσω του ιστορικού που παίρνουν για τα παιδιά.

“Βγήκε από το κέντρο με δαγκωνιά στο πρόσωπο

Στην πρώτη καταγγελία που ήρθε, μια γιαγιά τους είπε ότι το εγγόνι της βγήκε έξω από το συγκεκριμένο κέντρο έχοντας μια δαγκωνιά στο πρόσωπο. Όταν ρώτησε τι είναι αυτό της είπαν «μην τολμήσεις να κάνεις καταγγελία γιατί θα πούμε ότι το παιδί ήρθε έτσι από το σπίτι».

Η άλλη καταγγελία ήταν από μια μητέρα η οποία παρατήρησε ότι άλλαξε η συμπεριφορά του παιδιού της. «Προφανώς έβλεπε πράγματα και τα έκανε στο σπίτι», είπε η Νένα Χρονοπούλου.

“Ζητάμε αλλαγή της νομοθεσίας

Παράλληλα, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια γραμμή που να μπορεί κάποιος να καταγγείλει τέτοια περιστατικά και σημείωσε ότι αυτό που ζητούν είναι μια συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ώστε να της επισημάνουν τα κενά του νόμου. «Ζητάμε αλλαγή της νομοθεσίας δεν γίνεται να μην υπάρξει έλεγχος σε αυτές της δομές», ανέφερε η κ. Χρονοπούλου επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοι του κέντρου το οποίο καταγγέλλεται απειλούν τους γονείς.

Τι δήλωσε πρώην εργαζόμενος

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και πρώην εργαζόμενος στο συγκεκριμένο κέντρο, ο οποίος έκανε λόγο για περίεργη συμπεριφορά από συνοδό στο σχολικό, καθώς όπως υποστηρίζει φερόταν άσχημα στα παιδιά, τα έπιανε από το λαιμό και τα πετούσε κάτω, τα έβριζε, προκειμένου όπως του είπε να μάθουν ποιος είναι ο ανώτερος τους για να μπορούν να ησυχάζουν. Η διοίκηση τα ήξερε αυτά και δεν έκαναν τίποτα, ανέφερε.

Πηγή: iefimerida.gr