Το επιμύθιο ενός άρθρου προκαλεί τριγμούς στο “Βήμα της Κυριακής”…

 Το επιμύθιο ενός άρθρου προκαλεί τριγμούς στο “Βήμα της Κυριακής”…

” …Καθίσταται φανερό από τα παραπάνω ότι η σύγκλιση των απόψεων προς οικοδόμηση εναλλακτικού σχεδίου κεντροαριστερής κατεύθυνσης ούτε απλή είναι ούτε δεδομένη. Ωστόσο είναι εκ των πολιτικών συνθηκών επιβεβλημένη. Πολύ περισσότερο αν όντως επιβεβαιωθεί η φθορά του κ. Μητσοτάκη, απομακρυνθεί από τον στόχο της αυτοδυναμίας και χρειαστεί, είτε αυτός είτε ο διάδοχός του, να αναζητήσουν λύσεις συνεργασίας με ατελή και απονομιμοποιημένα, εδώ και στην Ευρώπη, σχήματα της Ακροδεξιάς….

Οπως και να έχει, η πρόκληση είναι μεγάλη για τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, καθώς μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών οι όποιες γέφυρες συνεργασίας τμημάτων της Κεντροαριστεράς με τον κ. Μητσοτάκη έχουν στην κυριολεξία καταρρεύσει…”, καταλήγει στο άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής”, ο διευθυντής της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης, υπό τον τίτλο: Πόσο έτοιμη είναι η Κεντροαριστερά να κυβερνήσει;

Ο διευθυντής της εφημερίδας μοιάζει να έχει υπόψιν του κάποιες διεργασίες μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη, ή εκφράζει την προσδοκία του; Τίποτε δεν είναι βέβαιο, αν και όλα πιθανολογούνται.

Η αλήθεια είναι πως η κρατούσα (;) αντίληψη θέλει τον Νίκο Ανδρουλάκη να υποκύπτει -ανάλογα, φυσικά, με τις συνθήκες-, τελικά, στα κελεύσματα για συνεργασία με τη Ν.Δ, μάλλον, όμως, χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με το πολιτικό του τέλος. Δικαιολογείται εν μέρει αυτό από την επιμονή του να μιλά για “ομάδα Μητσοτάκη” (με αφορμή τις υποκλοπές), αλλά και “ομάδα Τσίπρα”.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν το άρθρο αυτό να έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του Δημοσιογραφικού Οργανισμού. Και τον ίδιο τον Αντώνη Καρακούση να έχει υποβάλλει την παραίτησή του, αναμένοντας τις αποφάσεις της ιδιοκτησίας. Βεβαίως, έχει ξαναγίνει κατά το παρελθόν. Το ό,τι θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης, όπως λέγεται, μικρή αξία έχει. Θα δούμε…

Σχετικά Άρθρα