Μέσι: ” Είναι ένα πολύ σκληρό “χτύπημα”, γιατί δεν το περιμέναμε” 

 Μέσι: ” Είναι ένα πολύ σκληρό “χτύπημα”, γιατί δεν το περιμέναμε” 

Ως την πιο οδυνηρή ήττα που έχει γνωρίσει με την εθνική Αργεντινής χαρακτήρισε ο Λιονέλ Μέσι την ήττα-σοκ (2-1) από την Σαουδική Αραβία σήμερα στο Λουσάιλ, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Τώρα, προφανώς, πρέπει να κερδίσουμε ή να… κερδίσουμε. Δεν είχα ποτέ πριν γνωρίσει ένα τόσο σκληρό “χτύπημα” με αυτήν την ομάδα. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που, αν την αφήναμε να παίξει, θα έπαιζε καλά και ότι θα  πίεζε πολύ. Πέσαμε στην παγίδα. Είδα ότι τα οφσάιντ ήταν πολύ δίκαια. Δεν τα είδα σε εικόνες, αλλά, αφού τα ακύρωσαν, θα ήταν έτσι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Λέγονται τόσα πολλά πράγματα για το VAR, είναι τόσο περίπλοκο. Σε πέντε λεπτά λαθών φτάσαμε στο 1-2. Τα μπερδέψαμε και η κατάσταση έγιε λίγο περίπλοκη» είπε ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής, ο οποίος… «στραβοπάτησε» στο πρώτο βήμα του, στην προσπάθεια για την κατάκτηση του μοναδικού τροπαίου που λείπει από την συλλογή των 41 τίτλων του.

«Χρειάζεται να δείξουμε ότι είμαστε πραγματικά δυνατοί. Πάει πολύς καιρός που έχουμε περάσει μια τέτοια κατάσταση. Είναι πολύ σκληρό πλήγμα για όλους, για τον κόσμο και εμάς. Δεν το περιμέναμε. Είναι μια στιγμή που πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Δεν το περιμέναμε, αλλά εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μια πραγματική ομάδα. Είναι ένα πολύ σκληρό “χτύπημα”, γιατί δεν το περιμέναμε, ήμασταν σίγουροι ότι θα κερδίσουμε. Είναι το πρώτο παιχνίδι και εξαρτάται από εμάς» πρόσθεσε.

«Πονάει πολύ» παραδέχθηκε ο Λαουτάρο Μαρτίνες, μιλώντας στην τηλεόραση της Αργεντινής. «Ελπίζαμε πραγματικά να ξεκινήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο με νίκη. Αλλά τώρα τελείωσε και πρέπει να επιστρέψουμε στις προπονήσεις και να σκεφτούμε τι θα ακολουθήσει» πρόσθεσε. «Χάσαμε από τα λάθη που κάναμε, υπάρχουν λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά και πρέπει να τις διορθώσουμε» συμπλήρωσε. «Στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να είχαμε πετύχει περισσότερα από ένα γκολ, αλλά είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχουμε δύο “τελικούς” να παίξουμε» κατέληξε ο Μαρτίνες. 

Η Αργεντινή θα παίξει με το Μεξικό το Σάββατο και με την Πολωνία στις 30 Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα