Φήμες για παραίτηση Ζούκερμπεργκ από την META – Το διαψεύδει η εταιρεία

 Φήμες για παραίτηση Ζούκερμπεργκ από την META – Το διαψεύδει η εταιρεία

O υπεύθυνος επικοινωνίας της Meta, Άντι Στόουν, διέψευσε την Τρίτη (22/11) δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο CEO, Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα παραιτηθεί από τη θέση του την επόμενη χρονιά.

Νωρίτερα, το The Leak είχε μεταδώσει ότι ο Ζούκερμπεργκ ετοιμάζεται να παραιτηθεί το 2023, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή. Το δημοσίευμα οδήγησε προς στιγμή τη μετοχή 1% υψηλότερα.

Οι φήμες ήρθαν την ώρα που το Facebook απολύει χιλιάδες υπαλλήλους του, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει τη δεινή οικονομική του κατάσταση.

Ειδικότερα, σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις εργαζομένων προχώρησε την Τετάρτη (9/11) ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοινώνοντας την απόλυση συνολικά 11.000 εργαζομένων.

«Σήμερα ανακοινώνω ορισμένες από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουν γίνει στην ιστορία της Meta. Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά 13% και να απολύσω περισσότερους από 11.000 από τους ταλαντούχους εργαζομένους» ανέφερε στην επιστολή του προς τους υπαλλήλους του Facebook ο Ζούκερμπεργκ.

Σημειώνεται ότι η Meta στο τέλος του Σεπτεμβρίου αριθμούσε περί τους 87.000 εργαζομένους.  «Πρόκειται για μια λυπηρή στιγμή και δεν υπάρχει άλλο τρόπος. Σε όσους απολύονται θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε γι’ αυτή την επιχείρηση» πρόσθεσε στην επιστολή του ο Ζούκερμπεργκ.

Σχετικά Άρθρα