Δόμνα Μιχαηλίδου: “Πιθανόν να ακούσουμε καταγγελίες και για άλλες δομές”

 Δόμνα Μιχαηλίδου: “Πιθανόν να ακούσουμε καταγγελίες και για άλλες δομές”

Η υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, εμφανίστηκε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει βρει τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της “Κιβωτού του Κόσμου”.

«Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση αυτή, πρέπει να μπει μέσα μία διοίκηση η οποία έχει την γνώση και την τεχνογνωσία από την παιδική προστασία και επίσης να ξέρουμε ότι θα είναι διαφανείς και αποτελεσματικοί άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Σχετικά με το μέλλον των δομών αλλά και τους ελέγχους που πλέον πραγματοποιούνται η κ. Μιχαηλίδου τόνισε: «Το πλαίσιο έχει αλλάξει και το αλλάξαμε ακριβώς για να μπουν κανόνες. Βάλαμε στο τέλος Μαΐου του 2022 τις προδιαγραφές για να γίνονται έλεγχοι».

Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα εάν στην Κιβωτό υπάρχει κύκλωμα υιοθεσιών και κατά πόσο ή εάν έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες.

Επισήμανε μάλιστα πως τα στόματα άνοιξαν με την υπόθεση της Κιβωτού και έτσι πλέον είναι πιθανό να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και από άλλες δομές.

Τέλος, όπως δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου μέσα σε τρία χρόνια έχει επιτευχθεί 40% των παιδιών που ζούσαν μέσα σε δομές να έχουν αποϊδρυματοποιηθεί.

Ο Δημήτρης Σούρας, ψυχίατρος σχολίασε για την πρεσβυτέρα: «Στην συνέντευξη που έδωσε ”έκαψε” τον πατέρα Αντώνιο, γιατί ήταν παρεμβατική, αγχωμένη και τον ”καπέλωσε”».

«Απόλυτη ντροπή να ρίχνει το φταίξιμο στα παιδιά» τόνισε ο κ. Σούρας.

Πηγή: newsbomb.gr