Βίαιη έφοδος αστυνομικών στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού – “Έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι, με χτύπησαν, με άφησαν να πάρω μόνο ένα ρούχο”

 Βίαιη έφοδος αστυνομικών στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού – “Έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι, με χτύπησαν, με άφησαν να πάρω μόνο ένα ρούχο”

Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της Ιωάννας Κολοβού στο σπίτι της στα Ιλίσια. Η μοναδική κατοικία της δημοσιογράφου βγήκε σε πλειστηριασμό. «Με χτύπησαν» καταγγέλλει η ίδια, μιλώντας στο OPEN.

Οι αστυνομικοί λίγο πριν τις 8:00, έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι της κ. Κολοβού για να πραγματοποιηθεί η έξωση.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό. Το πήρε ο κύριος» δηλώνει η ίδια, μιλώντας στο OPEN.

Η Όλγα Γεροβασίλη έσπευσε στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Μάλιστα, καταγγέλλει πως «ήρθαν σήμερα, σπάσανε την πόρτα και με χτύπησαν πολύ δυνατά στο χέρι».

Σύμφωνα με την Ιωάννα Κολοβού, έσπασαν την πόρτα, «τη διαλύσανε» με ηλεκτρικό πριόνι. Και τόνισε πώς την άφησαν να πάρει μόνο ένα ρούχο.

«Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», δηλώνει από πλευράς της η δικηγόρος της κα Κολοβού.

Κατσώτης (ΚΚΕ) και Αρσένης (ΜέΡΑ25) προσπαθούν να εμποδίσουν την έξωση της Ιωάννας Κολοβού.

Μεγάλη συμπαράσταση

Από το πρωί έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού βρίσκoνται ο διευθυντής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσιώτης, όπως και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

Την ίδια ώρα πλήθος κόσμου διαδηλώνει για τον πλειστηριασμό, φωνάζοντας συνθήματα υποστήριξης προς τη δημοσιογράφο.

Η ανάρτησή της στο Facebook
«Ήρθαν τα κοράκια!! Έξω από την πόρτα μου! Αβυδου 146 Άνω Ιλίσια», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook.

Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι η κυρία Κολοβού είχε δηλώσει πως «δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό. Μου το πήρε η τράπεζα με τεράστια αισχροκέρδεια. Όλα ξεκίνησαν με μία πιστωτική κάρτα. Μου ζήτησε η τράπεζα να μαζέψω τις τρεις πιστωτικές να τις πληρώνω σε μία και έγινε ότι έγινε. Στην ουσία δεν υπάρχει χρέος».

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο Κόκκινο, της έδωσαν μόνο ένα ρούχο, τις δύο γάτες της και την έβγαλαν έξω από το σπίτι όπου ζει με τον γιο της.

Οι γείτονες της που άκουσαν όσα εκτυλίχθηκαν στο διαμέρισμα, έκαναν «ντου», αποδοκιμάζοντας τους αστυνομικούς.

astinomikoi 2

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό. Το πήρε ο κύριος» δήλωσε νωρίς το πρωί στο Open.

«Ήρθαν σήμερα, σπάσανε την πόρτα και με χτύπησε πολύ δυνατά στο χέρι», πρόσθεσε, καταγγέλοντας τις Αρχές για άσκηση βίας. Σύμφωνα με την Ιωάννα Κολοβού, έσπασαν την πόρτα, «τη διάλυσαν» με ηλεκτρικό πριόνι.

Παρέμβαση Γεροβασίλη

“Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ’, αναφέρει σε δήλωσή της για την βίαιη αστυνομική επιχείρηση έξωσης της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, το πρωί της Δευτέρας.

Η κ. Γεροβασίλη κάνει λόγο για μια “άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας”.

Σχετικά Άρθρα