Θεσσαλονίκη: Επέβαλαν κοινωφελή εργασία σε 4 ανήλικους για βιασμό 14χρονης

 Θεσσαλονίκη: Επέβαλαν κοινωφελή εργασία σε 4 ανήλικους για βιασμό 14χρονης

Αναμορφωτικά μέτρα επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης σε τέσσερις ανήλικους για τη σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης, τον Δεκέμβριο του 2020, στην περιοχή της Περαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 5 άτομα για βιασμό κατά συναυτουργία, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας – ευπρέπειας και για γενετήσια πράξη με πρόσωπο κάτω των 15 ετών.

Ένας ανήλικος αθωώθηκε, λόγω αμφιβολιών, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν τα εξής μέτρα: Παροχή κοινωφελούς εργασίας από 120 έως 180 ώρες, παρακολούθηση από επιμελητή ανήλικων και παρακολούθηση συμβουλευτικού προγράμματος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, επί ένα χρόνο, καθώς επίσης και επίπληξη.

Στις απολογίες τους οι ανήλικοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι ουδέποτε αντιλήφθηκαν ότι δεν συναινούσε και ότι δυσφορούσε η 14χρονη.

Οι συνήγοροι τους άσκησαν έφεση για να κριθούν και από δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανηλίκων.

Πριν δύο χρόνια ασκήθηκε η ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, εις βάρος 7 ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 χρόνων αλλά οι δύο απ’ αυτούς απαλλάχθηκαν με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το Δεκέμβριο του 2020, η 14χρονη μετέβη σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου βρισκόταν συνομήλικός της μαζί με έξι ακόμη ανήλικους και τότε ξεκίνησε η σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού. Οι επτά νεαροί συνελήφθησαν έπειτα από την καταγγελία της μαθήτριας και οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σχετικά Άρθρα