Κιβωτός του Κόσμου: Εκφοβίζονται παιδιά για να μην μιλήσουν – Μαρτυρία “δείχνει” την πρεσβυτέρα: “Άνοιξε την πόρτα και πετάχτηκε όρθιος”

 Κιβωτός του Κόσμου: Εκφοβίζονται παιδιά για να μην μιλήσουν – Μαρτυρία “δείχνει” την πρεσβυτέρα: “Άνοιξε την πόρτα και πετάχτηκε όρθιος”

Οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες που επικρατούσαν σε όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου είναι πλέον καταιγιστικές αφού τα στόματα σιγά-σιγά ανοίγουν. Ακόμα όμως και τώρα, που η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της και η δικαιοσύνη παλεύει να ξεμπλέξει το κουβάρι έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες ακόμα και σε πρόσωπα υψηλά ιστάμενα, κάποιοι, μέσα από την Κιβωτό, εξακολουθούν να βάζουν εμπόδια.

Το NEWS 24/7 αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες του, παιδιά που διαμένουν ακόμη στις δομές και ξέρουν αποδεδειγμένα πρόσωπα και καταστάσεις εκφοβίζονται συστηματικά. Στόχος όσων εκφοβίζουν είναι να κρατηθούν τα συγκεκριμένα στόματα κλειστά για να μην αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Το γεγονός ότι ακόμα και τώρα παράγοντες της δομής θεωρούν ότι έχουν τη δύναμη να εκφοβίζουν και να ορίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τις εξελίξεις δείχνει πολλά για τον τρόπο που η Κιβωτός λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης, η εν λόγω εξέλιξη φανερώνει και μία επιπλέον ανάγκη. Να δεχθούν τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στην Κιβωτό του Κόσμου την καλύτερη δυνατή φροντίδα, κυρίως σε ότι αφορά το ψυχολογικό κομμάτι. Ηδη, έγινε γνωστό ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το νέο Διοιητικό Συμβούλιο του οργανισμού.

Τα παιδιά που εκφοβίζονται μπορούν με τον δέοντα χειρισμό να παίξουν σημαντικό ρόλο στην απόδοση των ευθυνών. Μερικά, δε, αποτελούν παράλληλα και θύματα των βίαιων μεθόδων που εφαρμόζονταν στις δομές, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες καταγγελίες. Προκύπτει έτσι η ανάγκη παιδιά, τα οποία έχουν ήδη θυματοποιηθεί, να απομακρυνθούν άμεσα από τις δομές του Κιβωτού.

Την ίδια ώρα παραμένει κομβικός στην αποκάλυψη του συνόλου της αλήθειας ο ρόλος των εργαζόμενων στις δομές, των πάσης φύσεως επαγγελματιών.

Σε πολλές περιπτώσεις αποτελούσαν αυτόπτες μάρτυρες. Μέχρι στιγμής, το βάρος των αποκαλύψεων έχει πέσει στις πλάτες των παιδιών που βρήκαν την πολύ μεγάλη δύναμη και το κουράγιο να καταγγείλουν.

Τα ίδια αυτά παιδιά είναι αυτά που περιμένουν τους επαγγελματίες που εργάζονταν στη δομή να κάνουν ένα βήμα πιο μπροστά και να προσέλθουν στις επίσημες κρατικές αρχές για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν.

Η μαρτυρία που καίει και την πρεσβυτέρα

Συγγενής του 19χρονου που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μίλησε στο Mega και αποκάλυψε ότι η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, γνώριζε τι περνούσαν τα παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου. 

«Και η πρεσβυτέρα γνωρίζει, καθώς άνοιξε την πόρτα 2-3 φορές και πετάχτηκε ο άλλος όρθιος. Ο μικρός αισθάνθηκε ανακούφιση λέει ”αχ να το καταλάβει η πρεσβυτέρα να σταματήσει αυτό το κακό”. Και τις επόμενες φορές την κλείδωνε την πόρτα. Ο μικρός όταν του επέτρεπε να πάει στην μητέρα του, το πρωί 8 η ώρα έπρεπε να είναι εκεί με πρωινό από ντελίβερι και μπαίνει μία μέρα η πρεσβυτέρα και λέει:

”Τι κάνεις εσύ εδώ πρωί πρωί και αυτός αισθάνθηκε πολύ άσχημα και λέει ”πρεσβυτέρα μου ο πάτερ μου ζήτησε να έρχομαι πρωί πρωί”. Δηλαδή αυτή αντί να προστατεύσει το παιδί μάλωνε το παιδί γιατί ήρθε 8 η ώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά συγγενής του 19χρονου

Σχετικά Άρθρα