Ειδικό Δικαστήριο: Και ο εισαγγελέας Ντζούρας αθωώνει Παπαγγελόπουλο – “Δεν είδα, ούτε άκουσα κάποια παρέμβαση”

 Ειδικό Δικαστήριο: Και ο εισαγγελέας Ντζούρας αθωώνει Παπαγγελόπουλο – “Δεν είδα, ούτε άκουσα κάποια παρέμβαση”

Με την κατάθεση του εισαγγελέα πρωτοδικών Χρήστου Ντζούρα συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στο ειδικό δικαστήριο με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε διατελέσει επίκουρος εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς την περίοδο που επικεφαλής ήταν η Ελένη Τουλουπάκη κατέθεσε ότι ουδέποτε έπεσε στην αντίληψή του παρεμβατική συμπεριφορά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ούτε στην Ελένη Τουλουπάκη, ούτε στην προκάτοχό της Ελένη Ράικου, ούτε στον πρώην Οικονομικό Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ούτε στον ίδιο.

  • Πρόεδρος: Έχετε ακούσει εάν ποτέ ο κ.Παπαγγελόπουλος ενόχλησε την κα Ράικου;
  • Μάρτυρας: Όχι απολύτως τίποτα και δεν είχα έρθει ποτέ σε υπηρεσιακή επαφή με την κα Ράικου.
  • Πρόεδρος: Σας ενόχλησε κανείς;
  • Μάρτυρας: Κανένας από τους δύο κατηγορούμενους.
  • Πρόεδρος: Παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στην κα. Τουλουπάκη αντιληφθήκατε;
  • Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψή μου.
  • Πρόεδρος: Αν είχε υπάρξει, θα το καταλαβαίνατε;
  • Μάρτυρας: Εικάζω, ναι.
  • Πρόεδρος: Σε βάρος του κ. Αθανασίου;
  • Μάρτυρας: Όχι, για κανένα λόγο, όχι.

Ο κ.Ντζούρας ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν εστάλησαν αμελλητί στη Βουλή οι αναφορές που είχαν καταθέσει οι τότε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Βασίλης Κεγκέρογλου, σε βάρος του πρώην υπουργού υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά διαβιβάστηκαν μετά από αρκετούς μήνες μαζί με τη δικογραφία της ΝΟΒΑΡΤΙΣ για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Ο μάρτυρας απάντησε ότι τις είχε θεωρήσει «αμυντικά κείμενα» και πως όταν τις φυλλομέτρησε δεν είχε εντοπίσει κάποιο συγκεκριμένο καταγγελλόμενο αδίκημα να αποδίδεται ευθέως σε πολιτικό πρόσωπο.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελένη Τουλουπάκη δεν είχε δει τις επίμαχες αναφορές παρά μόνο λίγες ημέρες πριν αποσταλεί η δικογραφία των δέκα πολιτικών προσώπων στη Βουλή.

Τέλος, μετά από σχετική ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, ο μάρτυρας απάντησε ότι ο πρώην εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου τον είχε ρωτήσει εάν ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος ήταν μέσα στις λίστες Λαγκάρτ, κ.λπ. και μετά από έρευνα που έκανε ο κ. Ντζούρας στον υπολογιστή του, η απάντησή του ήταν αρνητική.

Σχετικά Άρθρα