Χατζηδάκης για Κιβωτό του Κόσμου: “Στο νέο ΔΣ θα είναι άνθρωποι υψηλού κύρους”

 Χατζηδάκης για Κιβωτό του Κόσμου: “Στο νέο ΔΣ θα είναι άνθρωποι υψηλού κύρους”

Στο θέμα των καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε ότι «θα περιμένουμε την κρίση της Δικαιοσύνης». 

Με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμού παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις όπως την θέσπιση Ποινικού Μητρώου για εργαζομένους στις δομές και την πρόβλεψη αυστηρών προϋποθέσεων λειτουργίας τους. 

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε δε ότι για το θέμα της Κιβωτού «Η κυβέρνηση προχωρά σε τοποθέτηση νέου ΔΣ το ταχύτερο δυνατό με ανθρώπους υψηλού κύρους που θα διακρίνονται για την κοινωνική τους προσφορά. Θα κινηθούμε γρήγορα έχοντας ως βασική έννοια να μην καταρρεύσει η δομή και υπάρξει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς αυτή και άλλες δομές, καθώς αυτό θα είχε δραματικές συνέπειες για τα παιδιά που διαμένουν σε αυτές. Μας ενδιαφέρει οι δομές να μείνουν όρθιες». 

Σχετικά Άρθρα