Αλιβιζάτος: Ιδρύθηκε μεσ΄την ΕΥΠ ένα στεγανό που στεγαζόταν σε άλλο κτίριο μόνο για τη λειτουργία του Predator

 Αλιβιζάτος: Ιδρύθηκε μεσ΄την ΕΥΠ ένα στεγανό που στεγαζόταν σε άλλο κτίριο μόνο για τη λειτουργία του Predator

Συνεπικουρούμενος από τον ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο και τους νομικούς συμβούλους του Μ. Βελεγράκη, Χ. Κακλαμάνη και Μ. Καλατζόπουλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου για τις παρακολουθήσεις.

Εκεί εξήγησε αναλυτικά όλες τις νομικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και παράλληλα σχολίασε τις πολιτικές επιπτώσεις της υπόθεσης των υποκλοπών στη πορεία προς τις εκλογές.

Ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, σχολίασε χθεσινό δημοσίευμα το οποίο, όπως είπε, «…αν αποδειχθεί ως αληθές χθεσινό ρεπορτάζ, είναι προφανές ότι ιδρύθηκε μέσα στην ΕΥΠ ένα στεγανό που στεγαζόταν σε άλλο κτίριο -στην Αγία Παρασκευή απ΄ότι είδαμε στις χθεσινές εφημερίδες και όχι στην Κατεχάκη- που λειτουργούσε για αυτόν τον σκοπό, δηλαδή για τη λειτουργία του predator. Επαναλαμβάνω, με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχει φυσικά αποδειχθεί», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η ευθύνη είναι διαχρονική, αλλά και διακομματική. «Εντούτοις, η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας με καθαρά επιστημονικά κριτήρια είναι ακόμη μεγαλύτερη. Τι σημαίνει η πρώτη δήλωση του πρωθυπουργού; “ Δεν γνώριζα. Αν γνώριζα, δεν θα είχε συμβεί”. Σημαίνει ότι αν έδινε το ΟΚ ο ίδιος θα είχε γίνει η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη κανονικά. Δεν είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη χώρα, να εξαρτάται από τον πρωθυπουργό της χώρας η δυνατότητα παρακολούθησης ενός πολιτικού του αντιπάλου», επισήμανε.

Οι τρεις νομικοί σύμβουλοι του Νίκου Ανδρουλάκη, ανέλυσαν τις νομικές ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα και ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα κατατεθεί αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, αναμένοντας τη κρίση του ΣτΕ στη προσφυγή που κατέθεσαν πριν λίγες μέρες.

Σχετικά Άρθρα