Alco για τον Alpha: Άλλη μία μονάδα έχασε σε ένα μήνα η Ν.Δ- Στο 7,3% η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ- Οι υποκλοπές μπαίνουν στο κάδρο

 Alco για τον Alpha: Άλλη μία μονάδα έχασε σε ένα μήνα η Ν.Δ- Στο 7,3% η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ- Οι υποκλοπές μπαίνουν στο κάδρο

Παράλληλα, αποτυπώνεται η γνώμη των πολιτών για τις κακοποιήσεις ανηλίκων και τη δράση των θεσμών (κοινωνικές υπηρεσίες, Δικαιοσύνη) αλλά και για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30,3%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 7,3 ποσοστιαίων μονάδων. Η διαφορά είναι μία μονάδα μικρότερη από την προηγούμενη μέτρηση (ΝΔ 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, διαφορά 8,3%). Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κ. Παναγόπουλος, η μείωση της διαφοράς οφείλεται στο γεγονός ότι το θέμα των υποκλοπών «φρέναρε» τις εισροές από άλλους χώρους στη ΝΔ.

Είναι η πρώτη φορά που το σκάνδαλο των υποκλοπών εισέρχεται στο πεδίο των μετρήσεων με τέτοια ένταση, γεγονός που δείχνει πώς οι τελευταίες αποκαλύψεις αρχίζουν και πείθουν περισσότερους για τις ευθύνες της κυβέρνησης και την αδυναμία της να διαχειριστεί το αίτημα για διαλεύκανση.

Αναλυτικά:

ΝΔ: 30,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
ΠΑΣΟΚ: 11,4%
ΚΚΕ: 5,2%
Ελληνική Λύση 4,9%

Συσπειρώσεις και μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σε κάθε περίπτωση, οφέλη από το θέμα των υποκλοπών δεν καρπώνονται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται και από τις συσπειρώσεις-μετακινήσεις ψηφοφόρων της ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα διατηρεί συσπείρωση ψηφοφόρων του στο 74% και έχει διαρροές κυρίως προς αναποφάσιστους (12%) και όχι τόσο σε άλλο κόμμα.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 69%, «αιμορραγεί» προς το ΠΑΣΟΚ κυρίως σε ποσοστό 8%, 4% πάει προς το ΜέΡΑ25, 2% προς ΝΔ και ΚΚΕ, ενώ επίσης 12% οδεύει προς τους αναποφάσιστους.

Κιβωτός του Κόσμου
Παρά το γεγονός ότι η δημοσκόπηση της Alco διενεργήθηκε σε χρόνο που δεν είχαν ξεδιπλωθεί όλες οι συνταρακτικές εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου και οι καταγγελίες κατά του ίδιου του π. Αντώνιου για σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων, τα ευρήματα είναι συγκλονιστικά.

Μια μεγάλη «πληγή» στη συνείδηση της κοινής γνώμης είναι ο θεσμός της Δικαιοσύνης καθώςτο 67% δηλώνει ότι δεν λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Αρνητική εικόνα έχει και το 53% για τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Καλάθι νοικοκυριού
Το 44% δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιεί το καλάθι του νοικοκυριού, έναντι 28% που δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί πολλές φορές.

Επίσης το 36% βρίσκουν εύκολα τις πληροφορίες για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού, ενώ θα ήθελαν και παραπάνω προϊόντα να συμπεριληφθούν σε αυτό.

Σχετικά Άρθρα