Οριστικό: Ο Τραμπ επιστρέφει στο twitter – Απρόθυμος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

 Οριστικό: Ο Τραμπ επιστρέφει στο twitter – Απρόθυμος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια χρήστες του Twitter ψήφισαν στη δημοσκόπηση με το 51,8% να τάσσεται υπέρ της επαναφοράς του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter. «Ο λαός μίλησε, ο Τραμπ θα αποκατασταθεί», έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ.

Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, ο οποίος είχε πάνω από 88 εκατομμύρια followers πριν αποκλειστεί στις 8 Ιανουαρίου 2021, άρχισε να συγκεντρώνει νέους ακολούθους άμεσα. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν αρχικά ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον αποκαταστημένο λογαριασμό του τέως Προέδρου των ΗΠΑ.

  • Βέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε εμφανιστεί και τόσο πρόθυμος για κάτι τέτοιο. «Δεν βλέπω κανέναν λόγο γι’ αυτό», δήλωσε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος μέσω βίντεο όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να επιστρέψει στο Twitter από ένα πάνελ στην ετήσια συνάντηση της ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος δήλωσε ότι θα παραμείνει στη νέα του πλατφόρμα, το Truth Social, που αναπτύχθηκε από τη νεοσύστατη εταιρεία, Trump Media & Technology Group (TMTG), η οποία – όπως είπε – έχει καλύτερη εμπλοκή των χρηστών από το Twitter και τα πηγαίνει «εκπληκτικά καλά». Το Twitter, από την πλευρά του δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη (15/11) ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, επαίνεσε τον Έλον Μασκ και είπε ότι πάντα τον συμπαθούσε. Εντούτοις, ο πολιτικός πρόσθεσε ότι το Twitter υποφέρει από bots, ψεύτικους λογαριασμούς και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι «απίστευτα».

Σχετικά Άρθρα