”Κιβωτός του Κόσμου”: ”Ανύπαρκτα τα περιστατικά – Ψευδείς οι καταγγελίες”

 ”Κιβωτός του Κόσμου”: ”Ανύπαρκτα τα περιστατικά – Ψευδείς οι καταγγελίες”

Νέα ανακοίνωση για το τσουνάμι καταγγελιών που έχουν έρθει στο «φως» της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα εξέδωσε η «Κιβωτός του Κόσμου». Η οργάνωση υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες «να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο» άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση, από την οποία – όπως σημειώνει – δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο.

Μάλιστα, η «Κιβωτός» κάνει λόγο για «ανύπαρκτα περιστατικά» και χαρακτηρίζει τις καταγγελίες «εντελώς ψευδείς και αβάσιμες», ενώ αναφέρει ότι οι αρχές δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία με την οργάνωση.

«Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του», σημειώνεται.

Παράλληλα, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, η «Κιβωτός του Κόσμου» επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για «ψευδείς και συκοφαντικές» καταγγελίες, ενώ προειδοποιεί ότι θα απαντήσει με μήνυση.

Μάρτυρας επιβεβαιώνει την καταγγελία του 19χρονου

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες των αρχών για περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά από την πρώτη καταγγελία 19χρονου θύματος, επικεντρώνονται σε τέσσερα άτομα

Το πρώτο είναι στέλεχος της ΜΚΟ σε βάρος του οποίου υπάρχουν δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών που φιλοξενούνταν στη δομή. Το στέλεχος αυτό ταξίδευε σε όλες τις δομές της Οργάνωσης στην Ελλάδα, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και επισκέψεις του σε τουλάχιστον δύο δομές εκτός Αθηνών.

Όσον αφορά στις σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιητικές συμπεριφορές, στο μικροσκόπιο έχουν μπει τρεις εργαζόμενοι της «Κιβωτού του Κόσμου». Πρόκειται για άτομα που φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του ανώτερου στελέχους της οργάνωσης, είχαν μεγαλώσει ως παιδιά στις δομές της «Κιβωτού» και παρέμειναν εκεί ως εργαζόμενοί της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δικογραφία από την Παρασκευή βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας, ενώ από τις καταθέσεις που έχουν δοθεί στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων δύο θεωρούνται καθοριστικής σημασίας. Στη μια κατάθεση, ο μάρτυρας φέρεται να επιβεβαιώνει την καταγγελία του 19χρονου.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να έχουμε εβδομάδα εξελίξεων, να υπάρξει δηλαδή κλήση για κατάθεση ή κλήση για να δοθούν εξηγήσεις για πρόσωπα εμπλεκόμενα σε κακοποιητικές συμπεριφορές ή σε καταγγελλόμενη ασέλγεια.

Σχετικά Άρθρα