Υποκλοπές: Η κυβέρνηση επιμένει σε αφήγημα Novartis και μιλά… για “δώρα” της αντιπολίτευσης

 Υποκλοπές: Η κυβέρνηση επιμένει σε αφήγημα Novartis και μιλά… για “δώρα” της αντιπολίτευσης

Δύο συν ένα αναπάντεχα «δώρα» πρόσφερε η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών την περασμένη εβδομάδα.

Το πρώτο δώρο προς την κυβέρνηση το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη, κ. Ματζουράνη ο οποίος δήλωσε πως εξ αρχής τα δέκα πολιτικά πρόσωπα ήταν αθώα για την υπόθεση Νοβάρτις, και το δεύτερο δώρο το έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου που δήλωσε ότι η κυβέρνηση δυσαρέστησε τα μεγάλα συμφέροντα με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για «αυτογκολ» της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι επισημαίνουν πως ύστερα από τις παραπάνω δηλώσεις των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί ταύτισης της υπόθεσης Νοβάρτις και της υπόθεσης των υποκλοπών ενώ παράλληλα γκρεμίζεται η επιχείρηση συκοφάντησης που προσπάθησαν να στήσουν κατά τα «πρότυπα» των πρακτικών που έστησαν τη Novartis με κουκουλοφόρους μάρτυρες.

  • Μάλιστα,  το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης περί ταύτισης των δύο υποθέσεων επικύρωσε επιπλέον η δήλωση του δικηγόρου κ. Ματζουράνη πως υπάρχουν τρία πρόσωπα που έκαναν τις υποκλοπές και είναι έτοιμα να καταθέσουν εφόσον όμως τεθούν υπο το καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και όσο αναπτύσσονται οι απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερη φορά θα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

«Σε λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες θα είναι έκθετοι και υπόλογοι» υπογραμμίζουν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά τις δηλώσεις του κ. Ματζουράνη για την υπόθεση Νοβάρτις αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις «αποκαλύψεις» Βαξεβάνη ποντάρει σε επανάληψη των σκοτεινών μεθοδεύσεων που έστησαν στην υπόθεση Novartis, όταν με κουκουλοφόρους μάρτυρες «κρέμασαν στα μανταλάκια» 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά, ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα από όσα είπαν δεν ίσχυε.

«Τώρα προτείνεται να κληθούν ως προστατευόμενοι μάρτυρες πρόσωπα που εφόσον επιβεβαιωθούν οι παράνομες παρακολουθήσεις θα είναι κατηγορούμενοι» προσθέτουν. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι στην υπόθεση Novartis «μαρτυρίες» κουκουλοφόρων μαρτύρων -που αργότερα κατέρρευσαν και μπήκαν από τη Δικαιοσύνη στο αρχείο- δημοσιεύονταν στην εφημερίδα «Documento», ακόμη και πριν κατατεθούν στην Εισαγγελέα. «Προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τόσο στην υπόθεση Novartis όσο και τώρα κεντρικό ρόλο έχουν το Documento και ο εκδότης του Κ. Βαξεβάνης» σημειώνουν με νόημα.

Ενώ σχετικά με τις δηλώσεις της Θεανώ Φωτίου στην Βουλή, περί σχεδίου προσβολής της κυβέρνησης  από  κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως «ουσιαστικά η κ. Φωτίου ομολόγησε στην Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον».

Το τρίτο δώρο το έκανε το ΠΑΣΟΚ όπου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πήρε σαφής αποστάσεις από τα δημοσιεύματα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τα οποία φέρονταν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης να παρακολουθούνταν από κακόβουλα λογισμικά.  «Διαβάζουμε πολλές λίστες, αλλά δεν υιοθετώ τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνοντας αποστάσεις από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και προτρέποντας όσους έχουν δει το όνομα τους στις διάφορες λίστες να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα