Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μας συστήνει την κόρη του – Πρώτη δημόσια εμφάνιση σε τοποθεσία εκτόξευσης πυραύλων (vid & εικόνες)

 Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μας συστήνει την κόρη του – Πρώτη δημόσια εμφάνιση σε τοποθεσία εκτόξευσης πυραύλων (vid & εικόνες)

Με την κόρη του -για πρώτη φορά δημόσια- και τη σύζυγό του εμφανίστηκε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σε τοποθεσία εκτόξευσης πυραύλων. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας γράφουν «ο Κιμ παρατήρησε την εκτόξευση του νέου τύπου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου μαζί με τη σύζυγό του Ρι Σολ Τζου, την αγαπημένη τους κόρη και άλλους αξιωματούχους», όπως μεταδίδει το Associated Press.

Ο Κιμ δήλωσε ότι η εκτόξευση του πυραύλου Hwasong-17 -του πυραύλου με τη μεγαλύτερη εμβέλεια του Βορρά- απέδειξε πως έχει ένα αξιόπιστο όπλο για να περιορίσει τις στρατιωτικές απειλές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα Rodong Sinmun δημοσίευσε επίσης σειρά φωτογραφιών του Κιμ να παρακολουθεί τον πύραυλο που εκτινάσσεται, με την κόρη του. Άλλες φωτογραφίες την έδειχναν με τραβηγμένα τα μαλλιά της, φορώντας ένα λευκό παλτό και ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια καθώς περπατούσε χέρι-χέρι με τον πατέρα της.

Πρόκειται για την φορά που τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας αναφέρουν την κόρη του ή δημοσιοποιούν τις φωτογραφίες της καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για εκείνη, όπως το όνομα και η ηλικία της.

Μεγάλο μέρος της ιδιωτικής ζωής του Κιμ παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, τα νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Κιμ παντρεύτηκε τη Ρι -πρώην τραγουδίστρια- το 2009 και πως το ζευγάρι έχει τρία παιδιά που γεννήθηκαν το 2010, το 2013 και το 2017.

Σχετικά Άρθρα