Υψηλόβαθμο πρόσωπο της Κιβωτού ο καταγγελλόμενος για ασέλγεια

 Υψηλόβαθμο πρόσωπο της Κιβωτού ο καταγγελλόμενος για ασέλγεια

Κορυφαίος παράγοντας της «Κιβωτού του Κόσμου» φέρεται να είναι ο καταγγελλόμενος, από τον 19χρονο, για σεξουαλική κακοποίηση, μέσα στη δομή, από το 2020 και μετά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 19χρονος φέρεται να ήταν ένα από τα «αγαπημένα παιδιά» του υψηλόβαθμου στελέχους της ΜΚΟ που αναφέρεται ότι προέβαινε σε αυτές τις πράξεις, τον οποίο φαίνεται ότι αναγκαζόταν να συνοδεύει στα ταξίδια του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο 19χρονος δεν έχει υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση καθώς πλέον είναι ενήλικας και θα πρέπει να ζητηθεί από τον ίδιο.

Στην Εισαγγελία Ανηλίκων η έρευνα

Από την κατάθεση του 19χρονου πάντως προέκυψε ότι η αστυνομία ερευνά δύο υποθέσεις ενηλίκων και μίας ανήλικου παιδιού τα οποία φέρονται να έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από εργαζόμενο στην «Κιβωτό του Κόσμου», ενώ υπάρχουν και τέσσερις περιπτώσεις παιδιών τα οποία έχουν υποστεί ξυλοδαρμό και έχει κατονομάσει στην κατάθεσή του ο 19χρονος.

Οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται μαζί με την εξέλιξη της υπόθεσης εκ μέρους των αρχών, αφού πλέον, την έρευνα αναλαμβάνει η Εισαγγγελία ανηλίκων.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση όσο αυτοί βρίσκονταν στην υποδιευθύνση προστασίας ανήλικων στη ΓΑΔΑ.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει συνολικά πέντε δομές σε Αττική και περιφέρεια, ενώ από την εισαγγελία ανηλίκων ερευνώνται τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις ξυλοδαρμού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ανατέθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην παραγγέλλουσα αρχή». 

Η διερεύνηση της υπόθεσης θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί από την Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία, αφού μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης, θα αποφανθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, και αν ναι, εις βάρος ποιων πρέπει να αποδοθούν.

Σύμφωνα με αστυνομικές-δικαστικές πηγές, θα κληθούν πιθανότατα τις επόμενες ημέρες και άλλοι μάρτυρες να καταθέσουν-ανάμεσά τους και το υψηλόβαθμο στέλεχος τον οποίο φέρεται να καταγγέλλουν θύματα.

Σχετικά Άρθρα