Θεσσαλονίκη:Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

 Θεσσαλονίκη:Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τα χθεσινά επεισόδια, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις πορείες συμμετείχαν 14.000 άτομα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.:

«Απογευματινές ώρες χθες (17-11-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο πλαίσιο της 49ης Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου συμμετείχαν περίπου 14.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.«Μετά το τέλος των πορειών, ομάδες ατόμων ευρισκόμενες εντός των χώρων του Α.Π.Θ. κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων.

«Συνολικά, προσήχθησαν 87 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 5 και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν (σ.σ. οδηγήθηκαν) στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

«Επιπλέον, από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί και διεκομίσθησαν στο 424 Γ.Σ.Ν. για παροχή πρώτων βοηθειών ενώ σημειώθηκαν φθορές σε μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Στο μεταξύ, τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν στο περιθώριο των επεισοδίων που ξέσπασαν χθες, παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, δεν προέκυψε εμπλοκή τους στα επεισόδια, αλλά βρέθηκαν πάνω τους μαχαίρια και γι’ αυτό συνελήφθησαν. Η εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος του ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο, απ’ όπου αναμένεται να πάρουν αναβολή.

Πρόκειται για άνδρες, ηλικίας 21, 22, 34, 39 και 48 ετών, εκ των οποίων κι ένας αλλοδαπός (αλβανικής καταγωγής), που δεν διέθετε νόμιμη παραμονή στη χώρα και κατά συνέπεια θα δρομολογηθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Σχετικά Άρθρα