Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες εργαζόμενης για σκληρές τιμωρίες – “Δεν γίνεται να μην γνώριζε ο Πάτερ Αντώνιος”

 Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες εργαζόμενης για σκληρές τιμωρίες – “Δεν γίνεται να μην γνώριζε ο Πάτερ Αντώνιος”

Για σκληρές τιμωρίες και ατελείωτη δουλειά σε ανήλικα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου» από το προσωπικό, κάνει λόγο μια πρώην εργαζόμενη, η οποία μίλησε στο protothema.gr για τον τρόμο και τις απειλές που βίωναν τα παιδάκια αυτά μέσα στις δομές.

«Εργάστηκα ένα χρόνο σε δομή ανηλίκων στην «Κιβωτό του κόσμου» και έβλεπα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν καθόλου από την αρχή. Δεν λειτουργούσαν στις δομές όπως ήθελαν να φαίνεται στα κανάλια και στον κόσμο. Εγώ προσωπικά δεν είχα καλές σχέσεις με τη διοίκηση γιατί δεν μου άρεσαν ποτέ οι συμπεριφορές τους και το περιβάλλον δεν ήταν φιλικό προς τα παιδιά. Όλα τα παιδιά έχουν άμεση επαφή με το προσωπικό. Δεν μου άρεσε καθόλου που έβαζαν τα ανήλικα να κάνουν πολλές δουλειές.

Όχι να βοηθήσουν αλλά να κάνουν δουλειές που θα έπρεπε να τις κάνει το προσωπικό. Δεν γίνεται να βάζεις μικρά παιδιά να κουβαλάνε τους δίσκους με το φαγητό και στη συνέχεια να τους βάζεις και πολλές τιμωρίες. Οι τιμωρίες ήταν αυστηρές και άδικες για τα παιδιά. Τους απειλούσαν ότι δεν θα βγείτε σήμερα έξω κι ότι δεν θα πάτε διακοπές το καλοκαίρι όπως θα πάνε οι υπόλοιποι φίλοι σας από τη δομή. Ήταν άδικες αυτές οι τιμωρίες που στεναχωρούσαν τα παιδιά αντί να τα συμμορφώνουν. Η διοίκηση ήθελε τα παιδιά να είναι ελεγχόμενα και να λειτουργούν σαν «στρατιωτάκια» μέσα στη δομή. Έβλεπα ότι υπήρχε ο φόβος και ο τρόμος στα μάτια των παιδιών εξαιτίας της πειθαρχίας που ήθελαν τα παιδιά να συμπεριφέρονται σαν “στρατιωτάκια”, ξαναλέω», υποστηρίζει η γυναίκα.

«Θυμάμαι ότι ζητούσα από τη διοίκηση να φτιάξουν τις πόρτες και τα παράθυρα των παιδιών στη δομή για να μην κρυώνουν κι αυτοί αδιαφορούσαν. Τους ζητούσα να φτιάξουν το κλιματιστικό το καλοκαίρι και δεν έκαναν τίποτα. Πιστεύω ότι χάθηκε η μπάλα και δεν είναι δυνατόν ο πατέρας Αντώνιος να μην γνώριζε τίποτα για τα άτομα αυτά και σίγουρα έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Τα παιδιά αυτά, έλεγε ότι είναι τα παιδιά του και τώρα που μιλάμε ότι κάποιοι ασέλγησαν στα παιδιά του, αυτός ξαφνικά δεν γνωρίζει τίποτα. Αυτό είναι φρίκη», προσθέτει στο protothema.gr πρώην άτομο από το προσωπικό της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σχετικά Άρθρα