Κιβωτός του Κόσμου: Για το ίδιο πρόσωπο οι τρεις καταγγελίες – Νέες πληροφορίες

 Κιβωτός του Κόσμου: Για το ίδιο πρόσωπο οι τρεις καταγγελίες – Νέες πληροφορίες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρος παιδιών που διέμεναν στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», σε Αθήνα και περιφέρεια.

Η υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έπειτα από την καταγγελία ενός 19χρονου σήμερα αγοριού, που υποστηρίζει ότι το 2020 έπεσε θύμα ασέλγειας από άτομο που βρισκόταν σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου». Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του, η κακοποίησή του συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως το 2022.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη καταγγελία που βλέπει το «φως». Συνολικά, στο φάκελο του «Συνηγόρου του Πολίτη», που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια στο τμήμα ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, περιλαμβάνονται τρεις καταγγελίες και όλες, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, αφορούν στο ίδιο πρόσωπο, κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου. Οι καταγγελίες αφορούν σε ασέλγεια και κακοποιητικές συμπεριφορές.

Εκτός από τον 19χρονο, οι άλλες δύο καταγγελίες είναι ενός ενήλικου σήμερα και ενός ανήλικου, που ήταν φιλοξενούμενοι στην δομή στην Πωγωνιανή.

Η έρευνα, που έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής γίνεται πάντως συνολικά για έξι δομές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού και όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα κληθούν για κατάθεση υπεύθυνοι της ΜΚΟ, εργαζόμενοι αλλά και παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές της Κιβωτού.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα