Αχτσιόγλου de profundis στην Τσιμτσιλή: “Έγραφαν ότι έγινα υπουργός επειδή είχα σχέση με τον Κατρούγκαλο”

 Αχτσιόγλου de profundis στην Τσιμτσιλή: “Έγραφαν ότι έγινα υπουργός επειδή είχα σχέση με τον Κατρούγκαλο”

Για τα παιδικά της χρόνια, την κάθοδό της στην πολιτική, τη μητρότητα αλλά και τις σεξιστικές χυδαιότητες που δέχθηκε όταν όντας γυναίκα και μάλιστα νεαρής ηλικίας ανέλαβε υπουργικό θώκο, μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον ALPHA.

Η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει υπουργείο έγινε εν μια νυκτί και εκείνη άφωνη του απάντησε «κ. πρόεδρε με τιμάται».

Αναφερόμενη στην υπουργική της θητεία ανέφερε ότι το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να καταλάβει και αποδεχθεί τη σχέση με τα media ενώ στην ερώτηση για το πιο ήταν το πιο ψευδές και προσβλητικό που έχει γραφτεί για το πρόσωπό της ανέφερε ότι ήταν ορισμένα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι της ανατέθηκε υπουργικός θώκος γιατί είχε σχέση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο

«Το πρώτο ψευδές δημοσίευμα που διάβασα όταν έγινα υπουργός ήταν ότι είχα κάποια σχέση με τον κύριο Κατρούγκαλο. Αδυνατούσα να αποδεχτούν μια γυναίκα νεαρής ηλικίας μπορεί να αναλάβει κάτι τέτοιο. Και πρόσφατα γράφτηκε ότι πήγα καλά στις εσωκομματικές εκλογές επειδή είμαι η σύζυγός του γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλου. Έμαθα να τα βάζω λίγο στην άκρη αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν με στεναχωρούν».

«Αδυνατούσαν να αποδεχθούν ότι μια γυναίκα νεαρής ηλικίας μπορεί να αναλάβει υπουργική θέση», σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου και συμπλήρωσε ότι πρόσφατα κάποιοι υποστήριξαν ότι πήγε καλά στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι σύζυγος του τότε γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Αναφερόμενη στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες έκανε λόγο για την ακραία ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά και ανέφερε ότι μια από τις βασικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ήταν η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης.

Σχετικά με τον γιο της, Άρη και τον ρόλο της ως μητέρα, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε: «Μου προέκυψε ως επιθυμία να γίνω μάνα αλλά το τι σημαίνει επιθυμία το έζησα από τη στιγμή που το βίωσα και μετά. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση και και κάτι που η κοινωνία ασκεί μεγάλη πίεση στις μητέρες σήμερα. Πρέπει να αφήνουμε τις γυναίκες να κάνουν η κάθε μια τις επιλογές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γιος μου είναι 15 μηνών και είναι πολύ ζωηρός και χαρούμενος. Ανεβαίνει στα τραπέζια, θέλει να τα δοκιμάσει όλα. Είμαι άυπνη ενάμιση χρόνο αλλά πιστεύω ότι τη δύναμη τη βρίσκουμε»

Σχετικά Άρθρα