Τα τουρκικά ΜΜΕ αξιοποιούν το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη-Κατηγορούν τον Δένδια

 Τα τουρκικά ΜΜΕ αξιοποιούν το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη-Κατηγορούν τον Δένδια

Ως έκτακτη είδηση μεταδίδουν και στην Τουρκία το διπλωματικό επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια στη Λιβύη, επικαλούμενα τα ελληνικά ΜΜΕ.

Η Μιλιέτ γράφει:

«Οι ελληνικές τηλεοράσεις διέκοψαν το πρόγραμμά τους, κάνοντας λόγο για “σοβαρό επεισόδιο”!

Τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια, ο οποίος πέταξε για την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, τον περίμενε μια έκπληξη στο αεροδρόμιο. Η ελληνική αποστολή είχε αποφασίσει να μεταβεί στη Βεγγάζη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο. Τα ελληνικά ΜΜΕ σχολίασαν ότι “του στήθηκε παγίδα”».

Η Γενί Σαφάκ γράφει: «Διπλωματικό σκάνδαλο στη Λιβύη προκάλεσε ο Έλληνας υπουργός Δένδιας: Πολύ σκληρή αντίδραση από την κυβέρνηση της Τρίπολης

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έβαλε την υπογραφή του σε ένα τεράστιο διπλωματικό αίσχος στη Λιβύη. Ο Δένδιας, τον οποίο ήρθε να συναντήσει η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Ναζλά Μανγκούς, δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο στην Τρίπολη και πήγε στη Βεγγάζη, τη λεγόμενη πρωτεύουσα του πραξικοπηματία Χαφτάρ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, από την άλλη, αντέδρασε στο σκάνδαλο λέγοντας: “Θα λάβουμε τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα που προστατεύουν το κύρος και την κυριαρχία του κράτους της Λιβύης”».

Τζουμχουριέτ: «Διπλωματική κρίση Ελλάδας – Λιβύης: Ο Δένδιας επιστρέφει άρον άρον

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης ανακοίνωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο στην Τρίπολη και επέστρεψε χωρίς καμία εξήγηση».

Σταρ: «Διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών! Ο Έλληνας υπουργός επέστρεψε αρνούμενος να κατέβει από το αεροπλάνο

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα