Περίεργο βίντεο της… “Ομάδας Αλήθειας” ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου – Ανιστόρητες αναφορές, αποπολιτικοποιεί την εξέγερση

 Περίεργο βίντεο της… “Ομάδας Αλήθειας” ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου – Ανιστόρητες αναφορές, αποπολιτικοποιεί την εξέγερση

Η «Ομάδα Αλήθειας» σε ένα οκτάλεπτο βίντεο χρησιμοποιώντας απλοϊκές φράσεις και ανιστόρητα επιχειρήματα επιχειρεί μεταξύ πολλών άλλων να αποπολιτικοποιήσει την εξέγερση στο Πολυτεχνείο και να «ξεπλύνει» τη Χούντα των συνταγματαρχών.

Μάλιστα η Ομάδα Αλήθειας περιγράφοντας όσα συνέβησαν στις 14/11/73 αναφέρει ότι η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο αποφάσισε την αποχή από τα μαθήματα και μετά ξαφνικά οι ίδιοι αποφάσισαν να «διανυκτερεύσουν» σε αυτό, αποσιωπώντας την επιλογή της κατάληψης με πολιτικούς όρους.

Η προσπάθεια της «Ομάδας Αλήθειας» να αποπολιτικοποιήσει την εξέγερση στο Πολυτεχνείο συνεχίζεται με την επίκληση του πορίσματος Τσεβά σύμφωνα με το οποίο «στοιχεία ξένα, άσχετα και εχθρικά προς τους σπουδαστάς εισέρχονται στο Πολυτεχνείο». Τα εν λόγω «στοιχεία» σύμφωνα με τον ίδιο «μετατρέπουν τα καθαρά σπουδαστικά αιτήματα σε πολιτικά».

  • Επικαλούμενοι το πόρισμα του ίδιου εισαγγελέα η Ομάδα Αλήθειας κάνει λόγο για «αγώνα φανατικών πολιτικών αντιθέσεων» ενώ αναφορικά με τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού εντός του Πολυτεχνείου, αποπειράται από τους δημιουργούς του βίντεο ένας διαχωρισμός του πολύμορφου κινήματος κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, λέγοντας ότι «αρχικά αναρχικοί επηρέαζαν τα συνθήματα που ακούγονταν (σ.σ. από τον ρ/σ), ωστόσο οι φοιτητές κατάφεραν να ανακτήσουν τη λειτουργία του»

Το βίντεο παραθέτει δήθεν ιστορικά στοιχεία για ύπαρξη νεκρών μόνο εκτός του χώρου του Πολυτεχνείου φτάνοντας μάλιστα φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι κατά την εισβολή του άρματος μάχης από την ιστορική πύλη της οδού Πατησίων υπήρξε μόλις ένας τραυματισμός καθώς μετά από ενημέρωση του συνταγματάρχης Γιοβάνη ότι «το τανκ θα γκρέμιζε την πύλη», «όλοι οι φοιτητές είχαν απομακρυνθεί εκτός από την Πέπη Ρηγοπούλου η οποία ήταν και η μόνη τραυματίας»

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη λογική της σαλαμοποίησης και της δήθεν αντικειμενικής περιγραφής των γεγονότων η «Ομάδα Αλήθειας» αναφέρει ότι «η αστυνομία βιαιοπραγεί στους διαδηλωτές χωρίς έλεος και ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες κτηρίων πυροβολούν στο ψαχνό». Ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στο ποιοι έχουν βάλει τους ελεύθερους σκοπευτές.

Για να ενισχυθεί το επιχείρημα ότι «είχε χαθεί ο έλεγχος» και ότι ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση των αρχών η Ομάδα Αλήθειας επιστρατεύει μία δήθεν πληροφορία που έφτασε στις «αρχές» οι οποίες «τρόμαξαν», ότι δήθεν «εντός του Πολυτεχνείου μεταφέρονται πυροβόλα».

Επιπλέον σε μια απόπειρα να εμφανιστούν οι κατασταλτικές δυνάμεις ως σωτήρες, το βίντεο σημειώνει ότι ομάδες «καταδρομέων και πεζοναυτών έφτιαξαν ένα διάδρομο ώστε να μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια όσοι ήταν μέσα».

Σχετικά Άρθρα