Κατάρ: Τα πιο ακριβά εισιτήρια στην ιστορία του Μουντιάλ – Πόσο στοιχίζουν στον τελικό

 Κατάρ: Τα πιο ακριβά εισιτήρια στην ιστορία του Μουντιάλ – Πόσο στοιχίζουν στον τελικό

Οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα πληρώσουν σχεδόν 40% περισσότερα χρήματα για εισιτήρια, σε σύγκριση με όσους παρακολούθησαν τη διοργάνωση του 2018 στη Ρωσία, με τα εισιτήρια για τον τελικό να κοστίζουν κατά μέσο όρο 684 λίρες (781,9 ευρώ), σύμφωνα με μελέτη της Keller Sports.

Επίσης, αν και οι φίλαθλοι στη Ρωσία πλήρωναν κατά μέσο όρο 214 λίρες (244,7 ευρώ) για μια θέση στο γήπεδο, τα εισιτήρια για τους αγώνες στο Κατάρ κοστίζουν κατά μέσο όρο 286 λίρες (327 ευρώ), σύμφωνα με την ίδια μελέτη.

Οι τιμές των εισιτηρίων στο Κατάρ είναι οι πιο ακριβές σε παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ το κόστος για τα εισιτήρια του τελικού θα είναι κατά 59% υψηλότερο σε σχέση με τα ισχύοντα πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη της αθλητικής εταιρείας που εδρεύει στο Μόναχο.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θεωρείται ήδη το πιο ακριβό Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ. Η κατασκευή έξι νέων γηπέδων και η πλήρης ανακαίνιση άλλων δύο γηπέδων στη χώρα, λέγεται ότι κόστισαν περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια (σ.σ. 2,9 δις ευρώ)”, ανέφερε η γερμανική εταιρία

«Πολύ περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν για την επέκταση των υποδομών στην πρωτεύουσα Ντόχα, όπως οι δρόμοι και η ανακατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι επίσης αυτό με τα πιο ακριβά εισιτήρια κατά μέσο όρο».

Η FIFA δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Νωρίτερα πάντως, η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία είχε επισημάνει πως σχεδόν τρία εκατομμύρια εισιτήρια στα οκτώ στάδια του Κατάρ είχαν πουληθεί πριν από την έναρξη της διοργάνωσης στις 20 Νοεμβρίου.

Τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία θεωρήθηκαν τα πιο προσιτά τα τελευταία 20 χρόνια, με μέσο κόστος 100 λίρες (114,4 ευρώ) για τους αγώνες, ενώ τα εισιτήρια του τελικού στο Olympiastadion του Βερολίνου κόστισαν, κατά μέσο όρο, 221 λίρες ανά θέση (252,7 ευρώ).

Σχετικά Άρθρα