ΕΔΕ στο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” διέταξε ο υπουργός Υγείας

 ΕΔΕ στο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” διέταξε ο υπουργός Υγείας

Η εντολή του Θ. Πλεύρη για άμεση ΕΔΕ διατάχθηκε μετά από καταγγελίες για παρενόχληση 7χρονου από 14χρονο στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού». Τα δύο παιδιά βρίσκονται στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για περιστατικό παρενόχλησης παιδιού μέσα στο νοσοκομείο «Π & Α Κυριάκου» έδωσε εντολή την άμεση διενέργεια ΕΔΕ.

Η ΕΔΕ διεξαχθεί σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες της μητέρας του ενός ανηλίκου, σύμφωνα με τις οποίες το παιδί της έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από άλλο παιδί, μεγαλύτερο σε ηλικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews, ο ίδιος ο 7χρονος κατήγγειλε παρενόχληση από το 14χρονο μέσα στις τουαλέτες του νοσοκομείου, όπου και τα δύο παιδιά -αν και υγιή- φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

Μετά τον 7χρονο, ένα κορίτσι 13 ετών, που επίσης βρίσκεται στο ίδιο νοσοκομείο, ανέφερε ότι υπέστη και το ίδιο σεξουαλική παρενόχληση από τον 14χρονο.
Η μητέρα του 7χρονου μόλις το έμαθε ειδοποίησε το νοσοκομείο, ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα