Αποκάλυψη Ριζοσπάστη: Η Ελλάδα ετοιμάζει στρατόπεδα εκπαίδευσης για ουκρανούς επίλεκτους

 Αποκάλυψη Ριζοσπάστη: Η Ελλάδα ετοιμάζει στρατόπεδα εκπαίδευσης για ουκρανούς επίλεκτους

Η Ελλάδα αναλαμβάνει ακόμα πιο ενεργό ρόλο, στον πόλεμο στην Ουκρανία σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη. Μετά την αποστολή πολεμικού υλικού θα υποδεχτεί Ουκρανούς στρατιώτες σε ελληνικά στρατόπεδα για εκπαίδευση. Οι Ουκρανοί κομάντο θα έρθουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά το Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν «την ατομική, συλλογική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε έως και 15.000 στελέχη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολλές τοποθεσίες των κρατών – μελών της ΕΕ».

Μάλιστα, το ΓΕΕΘΑ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ριζοσπάση, έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο με τις τοποθεσίες που θα φιλοξενηθούν οι Ουκρανοί επίλεκτοι εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι τοποθεσίες είναι τρεις και είναι οι εξής:

  • Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής. Βασικό επιχείρημα για το εν λόγω κέντρο είναι το Πεδίο Βολής «Κανδηλίου», το οποίο ανακαινίστηκε πέρυσι, ώστε να προσομοιάζει σε αστικό και ημιαστικό περιβάλλον και εστιάζει στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης μικρών κλιμακίων.
  • Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. Το κέντρο αυτό παρέχει εκπαίδευση σε αντικέιμενα: Καταδρομικών επιχειρήσεων και ανορθόδοξου πολέμου. Απόδρασης – διαφυγής – επιβίωσης – αντίστασης στην ανάκριση κ.α. Σύμφωνα με τις πηγές από το ΓΕΕΘΑ που επικαλείται η εφημερίδα, υπαρχει υπο-σενάριο η «αξιοποίηση» αυτή της Ρεντίνας να συνδυαστεί με «επισκέψεις» των Ουκρανών για εκπαίδευση και στη Νέα Σάντα Κιλκίςμ όπου εδρεύει η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
  • Επίσης, το σχέδιο περιλαμβάνει και τη Θεσσαλία, όπου υπάρχει σειρά τέτοιων σχηματισμών και δομών, όπως η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο, με εκπαίδευση στα αντικείμενα πεζοναυτών και καταδρομών, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο και η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Εκτός από τα παραπάνω κέντρα εκπαίδευσης στην κυβέρνηση υπάρχει και η σκέψη οι Ουκρανοί κομάντο να πάνε – υπό την επίβλεψη των Αμερικανών – στην Αλεξανδρούπολη στο Στρατόπεδο Κανδηλάπτη, ώστε να έρχονται κατευθείαν σε επαφή και μια πρώτη εξοικείωση με τα όπλα, μέσα και πυρομαχικά που φέρνουν οι Αμερικανοί.

Να υπενθυμίσουμε πως όλες αυτές οι σκέψεις γίνονται την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στο περίμενε από τη Γερμανία, η οποία της χρωστά 10 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης «Marder». Οι δύο κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει η Ελλάδα να στείλει στην Ουκρανία 40 TOMA και το Βερολίνο να της στείλει 40 Marder.

Προς το παρόν η Ελλάδα έχει στείλει 20 άρματα μαχης στο μέτωπο της Ουκρανίας και έχει λάβει μόνο 10, τα υπόλοιπα αγνοούνται.

Σχετικά Άρθρα