Μαλλιωτάκη: “Το Αμερικανικό κογκρέσο εμμένει στο “όχι” του για τα Τουρκικά F-16″

 Μαλλιωτάκη: “Το Αμερικανικό κογκρέσο εμμένει στο “όχι” του για τα Τουρκικά F-16″

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχιστεί η αντίθεση στο Κογκρέσο για τα τουρκικά F16. Η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής της Νέας Υόρκης επανεξελέγη με άνεση στην περιφέρειά της στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η διακομματική αντίθεση που επικρατεί στο Κογκρέσο για τα τουρκικά F16 θα συνεχιστεί. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Νικόλ Μαλλιωτάκη μάλιστα λέει ότι δεν ισχύει η άποψη ότι μία Ρεπουμπλικανική Βουλή θα είναι πιο φιλική προς την Τουρκία.

Ανεξαρτήτως τελικής κατάληξης της τροπολογίας Πάπας, αυτό που επιτεύχθηκε – σημειώνει η κ. Μαλλιωτάκη, είναι η αποστολή ενός αυστηρού μηνύματος προς την Τουρκία αλλά και τον Λευκό Οίκο ότι η πώληση ή η αναβάθμιση των F16, συναντά σημαντικά και μάλιστα διακομματικά εμπόδια στο Κογκρέσο.

Η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής της Νέας Υόρκης σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ αναφέρει:

«Ολόκληρη η διαδικασία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και έστειλε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στη κυβέρνηση ότι υπάρχει διακομματική αντίθεση τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία. Συνεργαζόμαστε με τον γερουσιαστή Μενέντεζ ως πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και εγώ συνεργάζομαι με τον Μαικ Μακολ ο οποίος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία σε μια τέτοια πώληση. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό, πολύ καλό σημείο. Και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την προστασία των συμμάχων μας».

Η κ. Μαλλιωτάκη απορρίπτει την θεωρία που θέλει τους Ρεπουμπλικανούς να είναι πιο φιλικοί με την Τουρκία θυμίζοντας ότι το καλοκαίρι η τροπολογία Πάπας πέρασε στην ολομέλεια εξαιτίας της στήριξης του κόμματος της.

Σχετικά Άρθρα